20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İşaret dili eğitimini başarıyla tamamladılar

İşaret dili eğitimini başarıyla tamamladılar

Engelli vatandaşlara ulaşımı kolaylaştırmak adına önemli çalışmalara imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, personeline yönelik başlattığı 10 günlük işaret dili eğitimini tamamladı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan itfaiye personeli, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşaret dili eğitimini başarıyla tamamladılar

HABER:MEHMET ARKAN

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, olası istenmeyen durumlara karşı engelli vatandaşların can güvenliğini sağlamak, onları güvenli bir şekilde tahliye etmek ve iletişimi sağlamak adına almış oldukları 10 günlük işaret dili eğitimlerini tamamladı. 10 günlük eğitimlerini tamamlayan itfaiye erleri ve amirleri için belge töreni düzenlendi. Törene İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, şube müdürleri, itfaiye personelleri, Manisa Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim Kültür Gençlik Spor Derneği Başkanı Bilal Cansu, yönetim kurulu ve dernek üyeleri de katıldı. Daire Başkanı Gürhan İnal, törende yaptığı konuşmasında engelli vatandaşlara seslenerek, istenmeyen durumlar karşısında daha iyi ve çabuk iletişim için eğitim aldıklarını belirterek, karşılıklı görüşmeler ile yaşanılan durumlarda itfaiye personellerinin engelli vatandaşlardan istekleri, engelli vatandaşların da itfaiye personellerinden istekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

Engelsiz 112 Hizmette

İnal, dernek üyelerine engelsiz 112’yi telefonlarına indirebileceklerini ve kullanabileceklerini söyledi. Dernek Başkanı Bilal Cansu ise törendeki konuşmasında böyle bir şey düşündükleri için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletirken, “Bizim toplumumuzun iletişimi biraz zayıf. Sizin biraz daha fazla hassas ve dikkatli olmanız lazım. İşitme engelli arkadaşlar bazen yanlış anlamış da olabilir. Sabırlı olmak lazım. Bu tür konuşanlar kötü niyetli değil. Bu çalışma için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İtfaiye Daire Başkanı ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Proje hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İtfaiye Personeline Belgeleri Teslim Edildi

Konuşmaların ardından 10 günlük eğitim sonunda eğitimlerini tamamlayan itfaiye personeline ve işaret dili eğitmenine, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve Manisa Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim Kültür Gençlik Spor Derneği başkan ve üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi. İtfaiye Daire Başkanı İnal, işaret dili eğitimlerinin merkezde tamamlandığını belirterek, ilçelerde görev alan personellerin de bu eğitimleri alacaklarını kaydetti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Minikler 'Ağaçların Dansı'nı çok beğendi

Minikler 'Ağaçların Dansı'nı çok beğendi