24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem İslam ülkelerinden, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama

İslam ülkelerinden, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama

İslam ülkeleri, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını sert bir dille kınadı. Bu ülkeler, Türkiye'ye destek mesajları gönderirken teröre karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. Açıklamalarda, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilekleri ile yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam ülkelerinden, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama
KAYNAK: Haber Merkezi

Ürdün, Filistin, İran, Libya ve Irak, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını kınadı. Ülkeler Türkiye'ye destek mesajı verirken, teröre karşı ortak hareket etme çağrısı yaptı. Açıklamalarda saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen ifadeler yer aldı.

Ürdün ile Filistin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

Ürdün'ün Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğu vurgulanan açıklamada, "özellikle sivilleri, güvenlik ve istikrarı hedef alan her türlü şiddet ve terörün reddedildiği" kaydedildi.

Filistin Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada da TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısı şiddetle kınandı.

Filistin'in her türlü şiddet ve terörü reddettiği vurgulanan açıklamada, Türkiye hükümeti ve halkına dayanışma ve destek mesajı verildi.

Açıklamada saldırıda şehit olanların ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

İran, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra Türk halkı ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulunan Bekayi, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

İranlı Sözcü, terörün her türüne karşı olduklarını belirterek, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm ülkelerin teröre karşı ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

​​​​​​​Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Libya Dışişleri Bakanlığı, bölgesel ve uluslararası güvenlik için ciddi tehdit oluşturan bu canice saldırı karşısında Türkiye Cumhuriyeti, hükümeti ve halkıyla derin dayanışmasını ifade eder." ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığı kaydedilen açıklamada, stratejik tesisleri hedef almanın yalnızca küresel güvenlik ve barışı istikrarsızlaştırmaya çalışan taraflara hizmet ettiği dile getirildi.

Açıklamada, Libya'nın güvenlik sorunlarıyla mücadelede uluslararası işbirliğini destekleme konusundaki kararlılığını ifade ettiği ve uluslararası güvenliğin temel dayanakları olan hayati altyapı, savunma ve uzay tesislerinin korunması gerektiğinin önemini vurguladığı aktarıldı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin başkenti Ankara'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtirken, mağdurların ailelerine en içten başsağlığı dileklerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Irak Dışişleri Bakanlığı, ülkelerin güvenlik ve istikrarını tehdit eden her türlü şiddet ve terörizmi reddetme konusundaki kararlı tutumunu bir kez daha yineliyor ve terörle mücadele ile bölgenin güvenlik ve istikrarının korunmasına yönelik uluslararası çabaların yoğunlaştırılmasının önemini vurguluyor." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray, Tottenham'u UEFA Avrupa Ligi'nde ağırlayacak

Galatasaray, Tottenham'u UEFA Avrupa Ligi'nde ağırlayacak