Türkgün Gündem İstanbul Üniversitesi'nden açıklama geldi: İddialar doğru mu?

İstanbul Üniversitesi'nden açıklama geldi: İddialar doğru mu?

İstanbul Üniversitesi (İÜ), kurum ile ilgili yanıltıcı bilgi ve görselleri sosyal medyada paylaşan hesaplar hakkında hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.

KAYNAK: AA

Üniversiteden yapılan açıklamada, bugün sosyal medyada hızla yayılan yanıltıcı bilgi ve görsellerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme ve bu tezviratların ortadan kaldırılmasını sağlama zorunluluğunun ortaya çıktığı ifade edildi.

İstanbul Üniversitesi yerleşkelerinin tarihi mekanlara sahip olduğu hatırlatılan açıklamada, bu tarihi mekanların ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının proje ve programlarına geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ev sahipliği yapmaya devam edeceği, üniversitenin bilime, sanata verdiği destek ve ehemmiyetin kamuoyunca bilindiği vurgulandı.

Açıklamada, şu sözlere yer verildi:

''Ulusal bir TV-kanal yetkililerinin daha önceden aldığı kurumsal izin çerçevesinde ileri bir tarihte gerçekleştireceği çekim için ders arasında görevli personelimizin eşliğinde yaptığı ön inceleme ziyaretine ait fotoğrafların çarpıtılarak sosyal medya propagandasına çevrilmesi ve tamamen başka bir zemine taşınması, en hafif tabiriyle üniversitemizin 'Açık Kapı-Açık Bilim' felsefesini yıpratmaya yönelik provokatif bir girişimdir. Bu görselleri maksatlı bir şekilde paylaşan sosyal medya hesapları ile ilgili hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Siirt'te zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Siirt'te zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Siirt’te 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

KAYNAK: İHA

Edinilen bilgilere göre, Afetevler Mahallesi Kurtalan yolu mevkisinde 01 ALU 333, 56 ABC 892, 56 AAH 454, 16 KY 771 ve 06 BDA 036 plakalı araçların karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 5 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Kaza nedeniyle yolda trafik yoğunlaşırken, ulaşım kontrollü bir şekilde sağlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *