20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İstanbul Valisi Gül, ilk 7 aya ilişkin emniyet verilerini açıkladı

İstanbul Valisi Gül, ilk 7 aya ilişkin emniyet verilerini açıkladı

İstanbul Valisi Davut Gül, yılın ilk 7 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Temmuz ayında yapılan 23 operasyonda 15 suç çetesi çökertildi, 10 milyon Türk Lirası değerinde mal varlığına el konuldu" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Valisi Gül, ilk 7 aya ilişkin emniyet verilerini açıkladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılı Ocak - Temmuz ayları arasında İstanbul'da meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin verileri AFAD binasında gerçekleşen basın toplantısında paylaştı. Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu da katıldı.

Terörle Mücadelede Elde Edilen Başarılar

Vali Davut Gül, yılın ilk 7 ayında terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen sonuçları paylaştı. 2 terör eyleminin engellendiğini belirten Gül, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda yakalanan ve tutuklanan şahıs sayılarını duyurdu. Ayrıca terörizmin finansmanı için ele geçirilen miktar hakkında bilgi verdi.

Organize Suçlarla Mücadeledeki Başarılı Çalışmalar

Vali Gül, organize suçlarla mücadele kapsamında İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonların detaylarını aktardı. Şehirde çökertilmiş suç çeteleri, yakalanan şahıslar ve el konulan mal varlığı hakkında bilgi verdi. Ayrıca son bir ay içinde gerçekleştirilen operasyonlara dair önemli veriler paylaştı.

Hukukun Korunması ve Güvenliğin Sağlanması

İstanbul'daki herkesin hukukunu korumak ve can ile mal güvenliğini sağlamanın en önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Vali Gül, suç oranlarındaki azalmalara dikkat çekti. Geçen yıla göre suç çeşitlerinde yaşanan düşüşleri ve aydınlatma oranlarındaki artışları paylaştı.

Dolandırıcılık Suçlarıyla Mücadele

Dolandırıcılık suçlarıyla ilgili daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirten Vali Gül, halkın bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Jandarma ve polis sayısındaki artışın suç oranlarına olumlu etkilerinden bahsetti.

Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silahlarla Mücadele

İstanbul'da uyuşturucu ve ruhsatsız silahlarla mücadele kapsamında yapılan operasyonlara değinen Vali Gül, ele geçirilen uyuşturucu miktarı ve yakalanan silah sayıları hakkında bilgi verdi. Ayrıca uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadelede kararlılıkla devam edildiğini vurguladı.

Trafik Güvenliği ve Asker Uğurlamaları

Vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Vali Gül, trafikle ilgili verileri paylaştı. Ayrıca asker uğurlamaları ve düğünlerde konvoy yapılmasının yasak olduğunu belirtti. Ayrıca sanal dünyada da suç işlenmesi durumunda gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

Sosyal Medya ve Bilişim Suçlarıyla Mücadele

Sosyal medya hesaplarının incelendiğini ve bilişim suçlarıyla ilgili operasyonların gerçekleştirildiğini açıklayan Vali Gül, suç unsuru taşıyan hesap sayıları hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca siber dünyada yapılan denetimlerin artırıldığını ve suç unsuru taşıyan hesapların tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Göç ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele

Vali Davut Gül, İstanbul'da yaşayan yabancıların durumu ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede alınan tedbirleri paylaştı. Yapılan operasyonlar sonucunda yakalanan şahısların sayısını ve gerçekleştirilen kontrolleri aktardı. Ayrıca mobil göç noktaları aracılığıyla gerçekleştirilen kontrollerin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da silahlı çatışma: Yaralılar var!

İstanbul'da silahlı çatışma: Yaralılar var!