05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem İstanbul'da akşam saatlerinde beklenen sağanak yağışın etkisi artacak! AKOM'dan uyarı geldi

İstanbul'da akşam saatlerinde beklenen sağanak yağışın etkisi artacak! AKOM'dan uyarı geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda yoğun olmak üzere gün boyunca aralıklarla devam edecek olan yağmurun, saat 18.00'den sonra etkisini artıracağını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da akşam saatlerinde beklenen sağanak yağışın etkisi artacak! AKOM'dan uyarı geldi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İstanbul'da AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, Beykoz ve Şile'de etkili olan kuvvetli yağışın Anadolu Yakası'nda gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yağışın Etkisi Artacak

Açıklamada, yağışın saat 18.00'den itibaren daha da şiddetleneceği belirtilerek, yarın saat 13.00'e kadar süreceği ve özellikle Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Sarıyer ve Eyüpsultan gibi bölgelerde kuvvetli yağışların görülebileceği vurgulandı.

Yağış Miktarı ve Olası Etkileri

Meteoroloji yetkilileri, metrekareye 20 ila 45 kilogram yağmur düşebileceği uyarısında bulunurken, bölgesel olarak kısa süreli ve şiddetli yağışların göllenmelere, su baskınlarına neden olabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilgili birimlere ekstra personel görevlendirme konusunda uyarıda bulundu.

Yağışın olumsuz etkilerine karşı vatandaşların tedbirli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulanırken, yetkililer, ani sel, su baskını gibi risklere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bankacılık sektörünün kredi hacmi 13,8 trilyon lira oldu

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 13,8 trilyon lira oldu