Türkgün Gündem İstanbul'da bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor

İstanbul'da bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor

İstanbul'da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok vatandaş, Esenyurt Parkı ve kapalı spor salonları gibi açık alanlarda geceyi geçiriyor. Belediyeler sıcak çay, çorba ve yardım malzemeleri sağlarken, psikolojik destek de sunuluyor.

KAYNAK: AA

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından bazı vatandaşlar, geceyi belediyelerin spor salonları ve parklarda geçiriyor.

Megakentte yaşanan 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası tedirgin olan bazı vatandaşlar, geceyi açık alanlarda geçirmek üzere Esenyurt'taki Dr. Mimar Kadir Topbaş Parkı'na geldi.

Burada toplanan vatandaşlara, Esenyurt Belediyesi ekiplerince sıcak çay ve çorba dağıtıldı.

Belediye ekipleri, geceyi parkta geçirecek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürürken, alana mobil ikram araçları yönlendirildi.

Parka gelen vatandaşlardan Sami Kantırcı, İstanbul'da ciddi bir deprem yaşandığını belirterek "İstanbul'umuzda bir şey yok. Türkiye'mize ve İstanbul'umuza geçmiş olsun. Biz de tedirginlik nedeniyle parklara indik. Esenyurt Belediyesine teşekkür ederim, vatandaşların çay ve çorbasını dağıtıyor, vatandaşlarla ilgileniyor. " dedi.

Parkta bekleyen bazı vatandaşlar da belediyenin sunduğu hizmetten memnuniyet duyduklarını kaydederek, yetkililere teşekkür etti.

Geceyi evlerinde geçirmek istemeyen bazı vatandaşlar da Üsküdar'daki Muhsin Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu'nu tercih etti.

Vatandaşların burada yerlere serdikleri örtüler üzerinde ve kurdukları masalarda vakit geçirdikleri, çocukların ise alanda oyun oynadıkları görüldü.

Küçükçekmece Tevfikbey Mahallesi'ndeki Osman Zeki Üngör Ortaokulu'nun kapısı da vatandaşlara açıldı.

Küçükçekmece Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı psikolojik danışmanlar, okulun spor salonunda aileleriyle toplanan vatandaşlara destek sağladı.

Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Mehmet Fatih Kerimoğlu da spor salonundaki vatandaşlara erzak, su ve battaniye dağıtımında yer aldı.

Geceyi Küçükçekmece Gültepe Mahallesi'ndeki Fatih Camisi'nde geçiren vatandaşlar da evlerinden getirdikleri yastık ve örtülerle çocuklarını uyuttu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileye büyük önem veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileye büyük önem veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Uluslararası Aile Forumu'nda yaptığı açıklamada, 'Aile toplumun temel yapı taşıdır, yeri doldurulamaz. Aileye büyük önem veriyoruz.' dedi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Uluslararası Aile Forumu'nda açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Uluslararası Aile Forumu vesilesiyle sizleri kıtaların kavşak noktası İstanbul'da ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum.

Tüm katılımcılara hoş geldiniz ülkemize safalar getirdiniz diyorum. Ülkelerinize bir ömür boyu unutulmayacak eşsiz hatıralarla dönmenizi temenni ediyorum.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Aile Forumu'nun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığımızı aileye sahip çıktıları için, bu anlamlı programı düzenledikleri için özellikle tebrik ediyorum.

Aile insanlık tarihinin en önemli müesseselerinden biridir. Aile toplumun yapı taşıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *