16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İstanbul'da 'çöp' krizi! 'İBB bu rezilliği çözsün'

İstanbul'da 'çöp' krizi! 'İBB bu rezilliği çözsün'

İBB'nin Yenibosna ve Başakşehir Katı Atık Aktarma İstasyonları'nda kilometrelerce çöp kamyonu kuyruğu var. İlçelerden topladığı çöpü buraya getiren kamyonlar, istasyonda görevli personel ve araç sayısı yetersiz olduğu için saatlerce kuyrukta bekliyor. Boşaltma işlemi 5 saati bulurken bu durum ilçeleri de olumsuz etkiliyor. Kamyonlar kuyrukta olduğu için cadde ve sokaklardaki çöp konteynerleri dolup taşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da 'çöp' krizi! 'İBB bu rezilliği çözsün'

İBB'nin Yenibosna ve Başakşehir Katı Atık Aktarma İstasyonları önünde kilometrelerce çöp kamyonu kuyruğu var. Sıcak havada kokmaya başlayan çöpler halk sağlığını tehdit ediyor.

İstanbul'da ilçe belediyeleri 4 aydır çöp aktarma sorunu yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Yenibosna ve Başakşehir Katı Atık Aktarma İstasyonla-rı'nda yaşanan aksaklıklar, ilçe belediye personelini canından bezdirdi. Zeytinburnu, Fatih, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar ve Bakırköy'de ilçe belediyelerinin cadde ve sokaklardan topladığı çöpler, İBB'ye ait Yenibosna'daki katı atık tesisine dökülüyor. Çöpler, buradaKİ TIR'lara boşaltılıp Silivri'deki Katı Atık Merkezi'ne götürülüp işleniyor.

ARAÇLAR ARIZALI PERSONEL EKSİK

Daha önce ortalama 45 dakika süren boşaltma işlemi 5 saate kadar çıktı. Aktarma istasyonunda kilometrelerce çöp kamyonu kuyruğu oluştu. Yeni Şafak'ın haberine göre, Sorunun, İBB tarafından işletilen aktarma merkezinden kaynaklandığı belirtiliyor. İBB yetkilileri, aktarma merkezine boşaltılan çöplerin Silivri'ye taşındığı TIR'ların sayısının azaldığı, bazı araçların arızalı olduğu ve EYT nedeniyle işten ayrılan personelin yerine kimsenin alınmadığı bilgisini verdi. İlçe belediyelerine ait çöp kamyonları aktarma istasyonunda saatlerce beklediği için, bu durumdan ilçeler de olumsuz etkileniyor.

KAMYONLAR KUYRUKTA ÇÖP SOKAKTA BEKLİYOR

İlçelerdeki çöp konteynerleri dolup taşarken, toplanamayan çöpler sıcak havayla kokmaya başladı. Bu durum halk sağlığını da tehdit ediyor. İlçe belediyelerinden yetkililer, topladıkları çöpü boşaltmaya giden kamyonların çöpü dökemeden geri geldiği bilgisini verdi. Aktarma merkezinin kalabalık olduğu, geceleri yoğun kuyruk oluştuğu belirtiliyor. Çöpleri konteynerde bırakmamaya çalıştıklarını ifade eden ilçe belediyesi yetkilileri, böyle devam ederse sinek, böcek ve haşerat tehlikesinin başlayacağını, bunun da hastalığa neden olacağını belirttiler.

İBB BU REZİLLİĞİ ÇÖZSÜN
Aktarma tesisinde saatlerce kuyruk bekleyen çöp kamyonu şoförlerinin de canına tak etti.

* Bağcılar Belediyesi'nde görevli şoför Ş.T.: İBB el değiştirdiğinden beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Son aylarda daha da arttı. Yaz geldi, çöpler kokup mikrop yayıyor. Vatandaşın ve biz çalışanların sağlığı tehlikede. Enfeksiyon hastalıkları ortaya çıkabilir, sağlığımızdan olacağız.

* Zeytinburnu Belediyesi'nde görev yapan çöp kamyonu şoförü Y.G.: TIR olmuyor, saatlerce bekliyoruz. Çöpleri dökemeden gittiğimiz oluyor. Kendi bölgemizi toplayamıyoruz, ilçelerde çöp patlaması yaşıyoruz. Tam rezillik, buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Uzun mesai yapıyor, evlerimize gidemiyoruz.

* Güngören Belediyesi çöp arabası şoförü Ü.Ç.: Burada biz mağdur oluyoruz. İlçelerimizde çöp toplayamıyoruz. Her gün saatlerce burada kilometrelerce kuyruk bekliyoruz. Tam rezillik. Uzun mesai yapmak zorunda kalıyoruz, artık canımıza tak etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Togg için hayati öneme sahip! Türkiye'nin 63 bölgesinde kuruldu

Togg için hayati öneme sahip! Türkiye'nin 63 bölgesinde kuruldu