Türkgün Gündem İstanbul'da cuma sabahı trafik çilesi! Hangi yollar kilitlendi

İstanbul'da cuma sabahı trafik çilesi! Hangi yollar kilitlendi

İstanbul'da Cuma sabahı trafik yoğunluğu arttı, özellikle Haliç Köprüsü ve çevresindeki yollar etkilendi.

KAYNAK: AA

İstanbul’da haftanın son iş gününde sabah saatlerinde trafik yoğunluğu etkisini gösterdi. Özellikle Avrupa Yakası'nda, Haliç Köprüsü ve bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları oluştu. İşe gitmek için yola çıkan sürücüler, yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kritik Noktalarda İlerleme Güçlükle Sağlanıyor


Haliç Köprüsü’ndeki trafik, çevre bağlantı yollarını da etkiledi. Özellikle E-5 ve TEM otoyolu üzerinde, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu ve Okmeydanı gibi bölgelerde araç yoğunluğu arttı. Toplu taşımayı tercih eden vatandaşlar da metrobüs ve otobüs duraklarında kalabalıklarla karşılaştı.

Yetkililerden Alternatif Güzergâh Önerisi


Trafik ekipleri, sürücülere alternatif yolları kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle ana arterlerdeki yoğunluğun azaltılması için yan yolların ve deniz ulaşımının tercih edilmesini öneriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik haritasına göre, ilerleyen saatlerde de yoğunluğun devam etmesi bekleniyor.

Trafikte zaman kaybetmemek için sürücülerin yol durumunu takip ederek hareket etmeleri önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye'nin 2053 hedefi: "kendi enerjisini üreten binalar"

Türkiye'nin 2053 hedefi: "kendi enerjisini üreten binalar"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayram, Türkiye'nin binalarda kullanılan enerji alanındaki 2053 hedefinin, kendi enerjisini üreten binalara geçiş olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Balkan Kongre Merkezi'nde "Yeşil Enerji Çalıştayı" düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Murat Bayram, çalıştayda yaptığı sunumda, 2011 yılından itibaren binalarda tüketilen enerji miktarını sınırlandırarak, kullanılan yenilenebilir enerji kaynaklarının izlenebildiği "enerji kimlik belgesi" uygulamasının hayata geçtiğini hatırlattı.

Enerji kimlik belgesinin binanın enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma veya soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içerdiğini belirten Bayram "Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon binamızın enerji kimlik belgesi var. Bu anlamda elimizde ciddi bir veri tabanımız var. Hedefleri koyarken elimizde çalıştığımız bir veri var. Hedeflerimizi yaptığımız çalışmalara göre koyuyoruz." dedi.

Bayram, enerji alanında sürdürülebilirliğin sağlanması için binaların kendi enerjilerini üretmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

"Binalarımızın yüzde 6,45'i yenilenebilir enerji kullanıyor"

Temel hedefin sıfır enerjili binalar olduğunu anlatan Bayram, şunları kaydetti:

"2000'li yıllara gelindiğinde bir binanın yıllık ortalama elektrik tüketimi ortalama 180 kilovat civarındaydı. Geldiğimiz nokta da 60-80 kilovat civarında. Bugün bizim binalarımızın yüzde 6,45'i yenilenebilir enerji kullanıyor. Bu rakam küçük gibi görünebilir ama çok önemli bir yerden buralara geldik. Artış trendimiz var. Hedefimiz 2053'te bina kendi enerjisini yerinde üretecek. Şebekeden yenilenebilir enerji almasını değil, yerinde yenilenebilir enerji üretmesini istiyoruz."

Bayram, günümüzde toplam inşaat alanı 2 bin metrekarenin üzerinde olan binaların yüzde 10 yenilenebilir enerji kullanım zorunluluğu olduğunu aksi takdirde yapı kullanım izin belgesi alamadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *