18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü belli oldu

İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü belli oldu

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun yerine geçti. Güner, İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nı yürütüyordu ve pandemi sürecinde başarılı koordinasyon çalışmalarına imza attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü belli oldu
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun 8 yıllık İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevinin ardından Sağlık Bakanı olarak göreve başlamasıyla boşalan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna Doç. Dr. Abdullah Emre Güner atandı. Güner, İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı görevini yürütüyordu.

İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner oldu.

ABDULLAH EMRE GÜNER KİMDİR?


Doç. Dr. Güner, 1988 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Ortaöğrenimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi’nde mecburi hizmet yeri olarak göreve başlayan Güner, sonrasında Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi olarak görev yaptı.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Şube Müdürü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı’nda görev aldıktan sonra, Üsküdar Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken 4 Ocak 2017 tarihinde İstanbul İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürü olarak atandı.

2018’de yapılanmanın değişmesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün İl Sağlık Müdürlüğü ile birleşmesi sonucu, İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı olarak görevine devam etti.

Doç. Dr. Güner, pandeminin özellikle ilk döneminde İstanbul’da vakaların birinci basamak takipleri, sahada görev yapan yüzlerce kişilik filyasyon ekiplerinin koordinasyonu çalışmalarını da başarıyla yürüttü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Olimpiyat tarihinde bir ilk! Paris'te Sen Nehri'nde görkemli açılış

Olimpiyat tarihinde bir ilk! Paris'te Sen Nehri'nde görkemli açılış