Türkgün Gündem Kahramanmaraş'ta havaya ateş açan 13 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta havaya ateş açan 13 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, havaya rastgele ateş açan 13 şüpheli yakalandı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, düğün, nişan, asker uğurlama etkinliklerinde rastgele ateş açan ve çevreyi rahatsız eden kişilere yönelik özel ekip kurdu.

Güvenlik güçleri tarafından son 3 günde yapılan denetimlerde, 8 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 4 av tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Çalışmalarda gözaltına alınan 13 şüpheli hakkında cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, adliyeye sevk edilen bir zanlı, "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan tutuklandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Özbekistan ve Slovenya ikili ilişkileri geliştirme kararı aldı

Özbekistan ve Slovenya ikili ilişkileri geliştirme kararı aldı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, iki ülke arasındaki ilişkilerin bir üst düzeye çıkarılması konusunda anlaştı.

KAYNAK: AA

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, resmi ziyaretle gittiği Slovenya'da Cumhurbaşkanı Musar ile bir araya geldi.

Görüşmede Mirziyoyev, samimi ve sıcak karşılama için Musar'a teşekkür ederken 20 yıl aradan sonra ilk kez cumhurbaşkanları düzeyinde gerçekleşen görüşmenin, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak tarihe geçeceğini vurguladı.

İki ülke arasındaki yapıcı işbirliğinin daha da geliştirilmesine ilişkin konuların ele alındığı görüşmede liderler, ikili siyasi diyalog ve çeşitli düzeylerde temaslar ile iş görüşmelerinin genişlemesi, kültürel ve turizm alanındaki ilişkiler ile ikili ticaret hacminin artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ürün yelpazesinin genişletilmesi yoluyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon avroya çıkarılması imkanlarını ele alan liderler, bu çerçevede Özbekistan'dan tekstil ürünleri, meyve-sebze, mineral gübre, bakır ve diğer sanayi ürünleri, Slovenya'dan ise ilaç, ileri teknoloji ve ekipmanları tedarik etme konuları üzerinde durdu.

Liderler, Özbekistan'ın Slovenya'nın Koper Limanı'nı Avrupa Birliği (AB) pazarına girmek için lojistik merkez olarak kullanma imkanlarının araştırılması, Slovenya şirketlerince Özbekistan'ın farklı sektörlerinde yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

İki ülke arasında karşılıklı kültür ve sinema günlerinin düzenlenmesi konusunda anlaşan liderler, ikili ilişkilerin bir üst düzeye çıkarılması ve görüşmelerde varılan mutabakat ve anlaşmaların hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla iki ülke Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonunun (KEK) ilk toplantısının temmuz ayında Slovenya'da düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Mirziyoyev, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Slovenya Başbakanı Robert Golob ile bir araya gelerek, taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili konuları ele aldı.

Görüşmenin ardından Mirziyoyev ve Golob, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin ortak bildiriyi imzalarken, taraflar arasında ayrıca eğitim, bilim ve kültür, turizm, ulaştırma ve lojistik, şehircilik ve standardizasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin belgelere imza atıldı.​​​​​​​

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *