Türkgün Gündem Kahramanmaraş'ta seyir halindeyken alev alan kum yüklü tır kullanılamaz hale geldi

Kahramanmaraş'ta seyir halindeyken alev alan kum yüklü tır kullanılamaz hale geldi

Kahramanmaraş'ta seyir halindeyken alev alan tır, kullanılamaz hale geldi.

KAYNAK: AA

M.B. idaresindeki 46 ACN 233 plakalı kum yüklü tır, Osmaniye-Kahramanmaraş kara yolunda seyir halindeyken Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı önünde bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı.

Alevleri fark eden sürücü durdurduğu araçtan inerek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, tır kullanılamaz hale geldi.

Bu arada tırın yanması, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarınca kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Maymun çiçeğinde bu yılın ilk ölümü gerçekleşti! Vakalar artıyor

Maymun çiçeğinde bu yılın ilk ölümü gerçekleşti! Vakalar artıyor

Etiyopya'da maymun çiçeği virüsü (mpox) kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Ayrıca 5 vakanın daha olduğu yetkililer tarafından duyuruldu.

KAYNAK: AA

Etiyopya Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle ilk ölümün kaydedildiğini ve 5 vakanın daha aktif olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Durumu aktif olarak takip ediyor, test ve gözetim çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

GÖZETİMLER ARTTIRILDI, HALK BİLGİLENDİRİLİYOR

31 Mayıs itibarıyla ülkede toplam 15 mpox testi yapıldığı belirtilen açıklamada, bu virüsle mücadele kapsamında sınır kasabalarında gözetimin artırıldığı ve halkı bilgilendirme çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Ülkede ilk doğrulanmış maymun çiçeği virüsü vakaları, geçen hafta Kenya sınırına yakın Oromiya bölgesindeki Moyale kasabasında görülmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *