08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Kalbinizi yıkıma uğratıyor! Sağlıklı hücreleri bir bir öldüren bu besinden uzak durun...

Kalbinizi yıkıma uğratıyor! Sağlıklı hücreleri bir bir öldüren bu besinden uzak durun...

Sağlıklı bir yaşamın en önemli noktalarından biri; "sağlıklı bir kalbe" sahip olmak. Doğru beslenmeye dair sıklıkla duyduğumuz tüm detaylar, aslında "neler tüketmememiz gerektiğiyle" de yakından ilişkili. Trans yağlar, rafine tahıllar ve şeker gibi maddeler kalp hastalığı ve diğer kalp sorunları riskini artırabiliyor.

2019 tarihli A Clinician's Guide to Healthy Eating for Cardiovascular Disease Prevention (Kalp hastalıklarını adlı çalışmaya göre, yetersiz beslenme, kardiyovasküler hastalığa katkıda bulunan başlıca faktörlerden biri. Bu durum, sizin için kötü olan seçenekleri ortadan kaldırmanın, sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak çok önemli bir yol olduğunu gösteriyor. İşte uzak durulması gereken o besinler…
İŞLENMİŞ ETLER Sosis, salam sucuk gibi yüksek miktarda doymuş yağ oranı yüksek işlenmiş etler, en zararlı besinlerin başını çekiyor. Doymuş yağlar, 'iyi' kolesterol veya HDL ile karşılaştırıldığında 'kötü' kolesterolünüzü veya LDL'nizi yükseltir.
Harvard Üniversitesi araştırmacıları tarafından Güncel Ateroskleroz Raporları'nda 2012 yılında yapılan bir araştırma incelemesi, işlenmiş et yemenin %42 daha yüksek kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğunu buldu.
RAFİNE VE İŞLENMİŞ TAHILLAR New York'ta Tıbbi Direktör Dr. Nieca Goldberg'e göre kalbiniz için en kötü gıdalardan bazıları işlenmiş gıdalardır. Goldberg, "İşlenmiş gıdalar şeker ve insülin seviyelerinde keskin artışlara neden oluyor" diye açıklıyor. "Sonra seviyeler keskin bir şekilde azalarak sizi daha aç bırakıyor ve daha sonra daha fazla yiyorsunuz" diyerek sürecin aslında bir kısır döngüye sebep olduğunu belirtiyor.
İşlenmiş gıdalar genellikle beyaz un veya beyaz pirinç gibi rafine edilmiş tahıllar içerir. Uluslararası Klinik ve Deneysel Tıp Dergisi'nde 2017 yılında yapılan bir araştırma, rafine tahıl alımının %9,4 daha yüksek kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğunu buldu. İşlenmiş gıdaların tamamının mutlaka insülin düzeylerini yükseltmeyeceğini, özellikle hızlı etkili ve rafine şekerli gıdaların insülin düzeylerini yükseltmeyeceğini unutmayın.
KIZARTMALAR Dr. Goldberg'e göre yağda kızartılmış yiyecekler, kan değerleriniz için en kötü olan yiyeceklerden biridir. Derin yağda kızartılmış yiyecekler yemek, yüksek tansiyon ve obezite dahil olmak üzere kalp hastalığı risk faktörlerine katkıda bulunur. Nutrients dergisinde 2015 yılında yapılan bir inceleme, haftada dört veya yalnızca 5 kez kızarmış yiyecek yemenin, tip 2 diyabet, obezite ve yüksek tansiyona yakalanma riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
ŞEKER ORANI YÜKSEK GAZLI İÇECEKLER, MEYVE SULARI Birçok kişi kanda dolaşan bir tür yağ olan yüksek trigliseritleri, yüksek yağlı gıdalarla ilişkilendirir. Ancak Uzman Diyetisyen Beslenme Uzmanı Malina Malkani'ye göre insanlar soda ve diğer şekerli içecekler gibi konsantre tatlıların aslında kan trigliserit düzeylerini hızla artırabildiğini bilmiyor olabilir.
Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü'ne göre tedavi edilmeyen yüksek trigliserit düzeyleri kalp krizi ve felç riskini artırabilir. JAMA Internal Medicine'de ilave şeker ve kalp hastalığı üzerine yapılan 15 yıllık bir araştırma, günlük kalorilerinin %25'ini şekerden alan kişilerin , %10'dan az ilave şeker tüketenlere göre kalp hastalığından ölme ihtimalinin iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. günlük kalorilerini artırın.
SOSLAR Çeşniler ve soslar tuz içerir. Dr. Goldberg'e göre bu, yüksek tansiyonu veya kalp yetmezliği olan bir kişide kan basıncını yükseltebilir veya kalp yetmezliği semptomlarını kötüleştirebilir.
Sağlıksız çeşnileri idareli bir şekilde tüketmek için elinizden gelenin en iyisini yapın ve dışarıda yemek yerken bunları yanınızda isteyin. Ayrıca ketçapta, örneğin soslarda veya çeşnilerde yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi çok fazla ilave şeker bulunur. Bu da halp hastalığı riskini en çok artıran konuların başında geliyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyük deprem ve büyük tsunami! Burası Türkiye'de bir şehir, şimdi sular altında!

Büyük deprem ve büyük tsunami! Burası Türkiye'de bir şehir, şimdi sular altında!