27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kalkınmanın adresi: Silifke

Kalkınmanın adresi: Silifke

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mersin’in Silifke İlçesi Belediye Başkanı Sadık Altunok, 20 yılda yapılabilecek projeleri 4 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini söyledi. Yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Altunok yeni tarımsal projelerin de müjdesini verdi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kalkınmanın adresi: Silifke

Tarımın kalbinin attığı Silifke’de çiftçilere yönelik yeni bir proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçeye bağlı Kurtuluş, Sökün, Seydili ve Ören mahallelerinin ortak noktalarında yer alan çiftçilere yönelik tarım aletleri parkı oluşturduklarını da hatırlattı. Ülkemizde tüketime sunulan tarım ürünlerinin yüzde 65’inin Silifke topraklarında yetiştirildiğini da hatırlatan Başkan Altunok, belediye olarak kırsal mahallelerde bulunan tarım alanlarının sulama suyu projesine el attıklarını söyledi.

“KIRSAL ARAZİLERİ TARIMA AÇIYORUZ”

Başkan Altunok; Göksu Vadisi bölgesinde yer alan Balandız, Karahacılı, Pelitpınarı, Karakaya, Işıklı, Uşakpınarı, Cılbayır, Nuru, Senir İmambekirli, Çamlıca ve Çadırlı mahallelerinde tarım alanlarına hayat verecek sulama suyu projesi ile kırsal arazileri de tarıma açarak hem vatandaşlarımızı kalkındıracağız hem de bölge ekonomimizi canlandıracağız.

65 BİN DÖNÜM ARAZİYİ TARIMA KAZANDIRIYORUZ

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keben Mahallesi Muhtarı Murat Temur,  başta olmak üzere Balandız, Karahacılı, Pelitpınarı, Karakaya, Işıklı, Uşakpınarı, Cılbayır, Nuru, Senir İmambekirli, Çamlıca ve Çadırlı mahalle muhtarlarımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda Göksu vadisinde bulunan kırsal mahallelerimizin faydalanacağı sulama projesiyle 65 bin dönümlük bir araziyi tarıma kazandırmayı amaçlıyoruz. Göksu ırmağından alacağımız sulama suyunu 1280 metreye ulaştırabilecek projede nihai hedefe yaklaştık.

KENDİ ASFALTIMIZI ÜRETİYORUZ

Belediyemiz şantiyesinde mevcut olan 1974 model ve saatte 15 ton kapasite çalışan asfalt plenti ile sokaklarımızın sıcak asfalt kaplamasını yapamayacağımızdan dolayı saatte 80 ton kapasiteli asfalt plenti satın aldık.  Artık kendi asfaltımızı yeterince ve uzun yıllar üreterek hizmet edecek asfalt plentine sahip olduk.

TAŞUCU SAHİLİNİ VE MEYDANI YENİLEDİK

Baştan sona yeni aydınlatma, yürüyüş yolu, büfe, WC, duş, kafeterya peyzaj çalışması ile hepimizin her yaştan insanımızın faydalanabileceği sahil yolu projemizi bitirdik. Taşucu sahili yeni yüzüyle adeta yeniden doğdu. Meydan projemiz ile de çağdaş tasarımlı kafeteryaları ve konser alanı ile yeni bir yaşam merkezi oluşturduk.

Bununla yetinmeyip Yeşilovacık Sahilini de yeniledik. Silifke’yi Akdeniz’in incisi haline getirdik. Atakent Mahallesi Yapraklı koy mevkii, mevcut sahil yolunu ve çevresini de ıslah ederek halkımızın hizmetine sunduk.

DAR GELİRLİYE SOSYAL KONUT YAPTIK

Mukaddem Mahallesinde projelendirdiğimiz dar gelirli vatandaşlarımızın faydalanabilmesi için 32 adet konut yapımını 1 yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlayarak teslim ettik. Sosyal belediyecilik anlayışı ile çıktığımız yolda sosyal belediyecilik örneklerinden birini sergiledik.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Şehrin merkezinde kalan ve trafik yoğunluğunu oluşturan mevcut belediye binamız aynı zamanda Silifkelilere daha hızlı hizmet vermeye de engel hale gelmişti.  Yapımı tamamlanmak üzere olan yeni belediye hizmet binamız yaklaşık 12000 m2 kapalı alan olarak projelendirilmiştir. Çok kısa bir süre sonra halkımızın hizmetine sunacağımız yeni hizmet binamızla halkımızın sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz.

TÜRK BÜYÜKLERİ ANITI

Tarihten günümüze kadar kurulmuş olan Türk devletleri ile kurucularının Anıtlarını Silifke’nin merkezine yaptığımız asma köprü ile hükümet konağı arasındaki parkın içinde yaşattık.

PROF. DR. AZİZ SANCAR BİLİM MERKEZİ

Ülkemiz genelinde toplam 17 adet olan ve Çukurova bölgemizde örneği bulunmayan, geleceğimizin teminatı nesillerimize akademik anlamda değer katacak, onları ilimde, irfanda,  bilim ve sanatta muasır medeniyet seviyesine taşıması için, ufuklarının açılmasına destek sağlayacak Silifke Belediyesi Eren Holding Medcem A.Ş. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’ni ilçemize kazandırdık.

SİLİFKE’YE EN DONANIMLI CEMEVİ

Sayağzı Mahallesinde 535 m2 kapalı alana sahip, içerisinde kütüphane, çok amaçlı salon, cenaze işlemleri odası, Cem salonu, yönetim odası, toplantı odası, derslik, mutfak, sekretarya, soyunma odaları bulunan Cem Evi'ni 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, Türkiye genelinde en hızlı yapılan Cem Evi olarak tarihe geçirdik.

DEVLET BAHÇELİ SİLİFKELİ ŞEHİTLER HATIRA ORMANI

Çanakkale Savaşı’nda ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde vatan toprağını savunmak için toprağa düşmüş, bayrağa al olmuş, Silifke doğumlu asker, polis, sivil memur tüm şehitlerimiz için birer fidan diktik. Şehitlerimizin isimlerinin tek tek yazıldığı anıt ile bütünleştirerek tüm şehitlerimiz adına MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin adını vererek Silifkeli Şehitler Hatıra ormanı oluşturduk.

SİLİFKE EKMEK FABRİKASI

Belediyemize ait olan arsa üzerine 500 m² kapalı alana sahip, günlük 20.000 adet ekmek üretim kapasiteli ekmek fabrikasını hizmete açtık.

Halkımızın daha ucuz ekmek ve hijyenik koşullarda ekmek yemesi için gayret ediyoruz.

ATA PARK SOSYAL TESİSLERİ

160.000 m² arazi üzerine sosyal ve spor amaçlı kullanıma uygun olarak içinde bungalov evlerinde bulunduğu bir sosyal donatı turizme kazandırdık.

Tesiste ayrıca kafeterya, restoran, market, çadır ve karavan alanı, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis kortunun bulunduğu bir alan inşa ettik.

24 SAAT YAŞAYAN GÖKSU

İlçemizin ortasından geçen Göksu Nehrimizin çevresini ıslah ettik. Çocuk parkı, kondisyon aletleri, oturma grupları, bisiklet parkı, şarj istasyonu, kuru havuz, tartan yürüme yolu, yeşil alanlar ve güvenlik kulübesi bulunan, 24 saat huzur ve güvenle, vakit geçirilebilecek bir hale getirdik.

DR. ERDİNÇ ŞAHİN ASMA YAYA KÖPRÜSÜ

Göksu Nehri'miz üzerinde yer alan yaya köprümüzün yapımını tamamladık. Şehrimizin konut ve ticari alanlarını birbirine bağlayarak, zaman tasarrufu sağlayan, gece aydınlatmasıyla ihtişamlı görüntü veren ilçemizde yine ilk olan asma yaya köprümüze salgın sürecinde hizmet başında yakalandığı hastalığa yenik düşen Dr. Erdinç ŞAHİN ismini vererek halkımızın hizmetinize sunduk.

KAPALI PAZAR YERİ

Gazi, Göksu, Sayağzı, Sarıcalar Mahalleleri merkezli 7500 m2 alanda hizmet verecek olan kapalı pazar yeri imalatını bitirdik.

SPOR VE SPORCUNUN YANINDAYIZ

Mülkiyeti belediyemize ait arazi üzerine yarı olimpik kapalı havuz yaptık.

Gençlerimizin spor yapması için şehrimizin çeşitli bölgelerine halka açık spor alanları inşa ettik. 3. Ligde fırtına estiren Silifke Belediye Sporumuzun yanından hiç ayrılmadık.

Yorumlar
N
Nazim arat 11 ay önce
Bu ulkede Mhp belediyeciligi diye bir anlayis başladı. Mhp var ise sorun yok halka ve hakka hizmet var
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Meteoroloji'den haritalı uyarı: Sağanak yağmur ve kar var

Meteoroloji'den haritalı uyarı: Sağanak yağmur ve kar var