Türkgün Gündem Karadeniz Bölgesi'nde 527 yerleşim yerinde ulaşım felç oldu

Karadeniz Bölgesi'nde 527 yerleşim yerinde ulaşım felç oldu

Karadeniz bölgesinde meydana gelen kötü hava koşulları nedeniyle Trabzon, Giresun, Rize,Gümüşhane ve Bayburt illerinde 527 yerleşimin yolları ulaşıma kapandı.

MUHABİR: Tülin Küre

Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 527 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bu durum bölgedeki vatandaşların günlük yaşamlarını etkilerken, ekiplerin karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları önem taşıyor.

Trabzon'da Mahalle Yolları Kar Nedeniyle Ulaşıma Kapalı

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar nedeniyle Araklı'da 3, Çaykara'da 9, Dernekpazarı'nda 4, Köprübaşı'nda 3 ve Maçka'da 2 olmak  üzere toplam 21 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapanan mahalle yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun'da 272 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Giresun'da önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle  kapanan 432 köy yolundan 272'si ulaşıma açıldı. İl Özel İdaresi ekipleri, Giresun'un farklı ilçelerindeki kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Rize İl Özel İdaresi ve Karayolları Ekipleri Çalışmalarını Sürdürüyor

Rize'de etkili olan kar sebebiyle Ardeşen'de 8, İkizdere'de 9, Çamlıhemşin 2 ve Fındıklı'da 1 olmak üzere toplam 20 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Rize İl Özel İdaresi ekipleri ve Karayolları ekipleri, kar nedeniyle kapanan yolları açmak ve ulaşımı sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gümüşhane'de 312 Köy Yoluna Ulaşım Sağlanamıyor

Gümüşhane'de kar ve tipi nedeniyle kent merkezinde 89, Kelkit'te 75, Köse'de 14, Kürtün'de 34, Şiran'da 63 ve Torul'da 37 olmak üzere 312 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, Gümüşhane'de karla mücadele çalışmalarını sürdürerek yolları açık tutmaya gayret ediyor.

Bayburt'un Demirözü İlçesinde 14 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Bayburt'un Demirözü ilçesinde iki gündür aralıklarla etkili olan kar sebebiyle ilçeye bağlı 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Bayburt'ta, yol açma ve tuzlama çalışmaları için İl Özel İdaresi ekipleri ve Karayolları ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu'da Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Ordu'da 19 ilçede 615 personel, 324 araç ve iş makinesiyle karla mücadele çalışmaları yürütülüyor. Ordu'da Korgan'da kar kalınlığının 90 santimetreye, diğer ilçelerde ise 70-80 santimetreye ulaştığı belirtildi. Karayolları ekipleri, yoğun kar yağışının neden olduğu kapanmaları gidermek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek amacıyla BM Genel Kurulu'na bir karar tasarısı sunacak. Başbakan Pedro Sanchez, kararın, sivillerin korunması ve uluslararası yardımların artırılmasına yönelik acil önlemler önerdiğini belirtti.

KAYNAK: DHA

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet olarak Gazze'de yaşananlara ilişkin bir karar tasarısını BM Genel Kurulu’na sunmaya karar verdiklerini açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan bir oturumda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na Gazze ile ilgili bir karar tasarısı sunacaklarını belirtti. Sanchez, bu tasarının Gazze'de sivillerin ve masum insanların öldürülmesinin durdurulması ve çok taraflı yoldan insani yardımların ulaştırılması için acil önlemler önermeyi amaçladığını bildirdi.

Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan İspanya ve İrlanda'nın, Gazze saldırısının başlangıcından bu yana İsrail'den hem silah alımını hem de satışını dondurma kararı alan tek Avrupa ülkeleri olduklarını kaydeden Sanchez, "Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum konusunda uluslararası sorumluluğun etik ilkelerini yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda demokratik değerlerimizi de savunmak ve vurguladığım teknolojik egemenliğe yönelik bilinçli bir stratejidir. İspanya, Orta Doğu'da barışa ve Filistin'in geleceğine en bağlı ülkelerden biridir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *