20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Gazı kim çıkaracak? Son noktayı koydu

Gazı kim çıkaracak? Son noktayı koydu

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gazın çıkarılmasıyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tartışmalara son noktayı koydu. "Bulduktan sonra çıkartmasını da biliriz" ifadelerini kullanan Bakan Dönmez, sahanın işletmesini Türkiye Petrolleri'nin yapacağının altını çizdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazı kim çıkaracak? Son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü tüm Türkiye'de sevinçle karşılanan müjdeyi "Fatih sondaj gemimiz Tuna-1'deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti" sözleriyle duyurmuştu.

Karadeniz'deki tarihi keşifle ilgili katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bunun 2020'de denizlerde açıklanan keşiflerde birinci sırada yer aldığını ifade etti.

Karadeniz'deki doğal gazın çıkarılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Dönmez, "Bu sahalarda operasyon da bize ait, ortağımız da yok. Bulduktan sonra çıkartmasını da biliriz. Sahanın tamamı bize ait. Orada işlerin büyük kısmını kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Uzmanlık gerektiren bazı işler için tabii ki hizmet alacağız. Sahibi de işletmesi de TP'nin olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Çalışma yürütülen sahanın verimli olduğunun altını çizen Fatih Dönmez, tahmin konusunda yukarı yönlü bir revizyon olabileceğini söyledi.

"Bu rakamı kim nereden aldı, bilmiyoruz"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e daha önce 800 milyar metreküplük keşif iddialarının gündeme geldiği hatırlatıldı. Bunun üzerine Bakan Dönmez, şunları söyledi:

"Bu rakamı kim nereden aldı, hesap etti bilmiyoruz. Biz de kimseyle paylaşmadık. 800 milyar metreküp bulsak onu ilan ederdik. O veriye itibar etmiyorum. Sakarya gaz sahasının potansiyeli ortada. Ümit ederiz ki bu rakamlara da ulaşırız ancak bugünden bir şey söylemek çok sağlıklı olmaz"


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya şaşkın! 'Bunu yapacak az ülke var...'

Dünya şaşkın! 'Bunu yapacak az ülke var...'