22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kardeş ülkeden duygulandıran mesaj

Kardeş ülkeden duygulandıran mesaj

İdlib'de düzenlenen 33 askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrası kardeş ülke Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek mesajları yağıyor. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türkiye'ye birlik mesajları göndererek bir kez daha kötü gün dostu olduklarını gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kardeş ülkeden duygulandıran mesaj

Türkiye İdlib'de meydana gelen hain saldırı ile yasa boğuldu. 33 Mehmetçik şehadet makamına erişirken Esad rejimine özellikle Batı'dan "içi boş" tepkiler geldi. Samimiyetsiz tepkilere karşılık Türkiye'nin yanında her zaman, her ortamda durduğunu savunan Azerbaycan, yine "İki Devlet, Bir Millet" tanımına yaraşır bir tavır sergiledi.

Azerbaycanlı Türkler, sitede yayınlanan şehit haberlerine destek mesajları yağdırdı.

Kardeşten tek ses: Acınız acımızdır

Hain saldırı, Azerbaycanlı Türk kardeşlerimizi de derinden etkiledi. Saldırıya ilişkin devlet düzeyinde mesajların yanı sıra, Azerbaycanlılardan da çok sayıda yorum geldi. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türkiye'ye göz yaşartan destek mesajları gönderdi.

"Şehitleriniz değil şehitlerimiz"

Türkiye'ye gönderilen mesajların arasında en çok dikkat çeken ifade "Şehitleriniz değil, şehitlerimiz" oldu. Pek çok yorumun içerisinde kullanılan bu cümle Azerbaycanlı kardeşlerimizin Türkiye'nin yanındaki duruşunu açıkça gösterdi.

İşte yüreklere dokunan o samimi yorum:

"Sehitlerinize demiyecem. cunku sehitleriniz deyil. onlar sehitlerimiz. Allah rehmet elesin. mekanlari cennet olsun. kanlari yerde qalmayacaq bilirik. ama kat kat agir karsilik verek. Azerbaycan sulhmeramlilarina ve konullulerine yesil isik yakin lutfen. icimiz yanarak burda oturmak istemirik. ilgili alanlara bizler bas vurduq. ama turkiyenin buna ihtiyaci yoxdur deyerek izin vermirler gelmeye. ihtiyac ne demek ya gardasimizi orda tek basina birakmak istemiyoruz. arkanizda degil karsinizda kalkan olmak istiyoruz. suan arkadaslarim adiylada konusuram. hepsi yanimdalar. bizler geldiyimizde kefenimizi cebimizde getireceyik. yeter ki gelmemize izin versinler."

 

Yorumlar
Z
Zekitom 4 yıl önce
Sevgili tüküm kardaşam rabbimiz sizlerden razı olsun türkiyenin herdaim yanındaoldunuz bizler kadaş türlmen kadaşlara da herdaim yanında olacaz acımız bük düşman kendine çember yaratmaya çalışıyor. Çünkü türküyeden korkuyorlar korkularını getçeye dönüşterecez rabbimizin izniyle tükmenler kardaşımıza türkiyeden karabükten kucak dolusu selamlar
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
M
Mustafa Karaman 4 yıl önce
BENDE EMEKLİ BİR ASKERİM HEMEN GÖRREVİME GERİ DÖNMEK İSTİYORUM AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN BİZ E KÖTÜ GÜN DOSTU HER ZAMAN LAZIM ACILARI BERBAET PAYLAŞTIM RABBİM TÜRKÜ KORUSUN
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
a
ali rıza kadir 4 yıl önce
canım kardeşlerim allah sizden razı olsun bizde sizleri seviyoruz
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Irak'ta gazi, İdlib'de şehit oldu

Irak'ta gazi, İdlib'de şehit oldu