22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kılıçdaroğlu oy oranı 28 Mayıs 2023: Kılıçdaroğlu'nun oy oranı kaç? Kılıçdaroğlu 2. turda ne kadar, kaç bin oy aldı?

Kılıçdaroğlu oy oranı 28 Mayıs 2023: Kılıçdaroğlu'nun oy oranı kaç? Kılıçdaroğlu 2. turda ne kadar, kaç bin oy aldı?

Türkiye önemli bir kararın eşiğinde, vatandaşlar 13. Cumhurbaşkanını seçmek için bir kez daha sandığa akın etti. Seçim sonuçlarının merakla beklendiği 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimi için oylar sayılmaya başlandı. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi 17.00’ye kadar sürdü.  7’den 77’ye herkes sandık başındaydı. Pusulada iki isim vardı biri Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir diğer Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kılıçdaroğlu oy oranı 28 Mayıs 2023: Kılıçdaroğlu'nun oy oranı kaç? Kılıçdaroğlu 2. turda ne kadar, kaç bin oy aldı?

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı merak ediliyor. Peki, 28 Mayıs 2023 seçim sonuçlarında  Kılıçdaroğlu kaç oy aldı? İşte Kılıçdaroğlu'nun oy oranı…

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 14 Mayıs'ta sandık başına gitmişti. Ancak sandıktan çıkan sonuçlara göre adaylar cumhurbaşkanı olabilmek için yeterli oya sahip olamadı. Seçimi yüzde 49,52 oyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük bir farkla önde tamamladı. Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 oyla ikinci, Sinan Oğan yüzde 5,17 oyla üçüncü olarak seçim sıralamalarında yerini aldı. Seçime günler kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’de yüzde 0,43 ile 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanı seçimini tamamladı.

YSK'NIN KESİN SONUÇLARINA GÖRE KILIÇDAROĞLU KAÇ OY ALDI?

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde, yurt içinde 53 milyon 993 bin 714 seçmen oy kullanıldı. Türkiye'de 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez sandığa gitti. Böylece 2023 yılında oy kullanma oranı önemli ölçüde artarak yüzde 88,92 oldu.

28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimlerinde de oy kullanma oranında önemli bir ölçüde artış yaşandı.

14 Mayıs cumhurbaşkanı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu yurt içinde 23 milyon 873 bin 749, yurt dışında 665 bin 111, gümrüklerde 56 bin 318 olmak üzere toplam 24 milyon 595 bin 178 oy aldı. Kılıçdaroğlu'nun aldığı geçerli oy oranı ise yüzde 44,88 oldu.

28 MAYIS 2023 SEÇİMİ KILIÇDAROĞLU OY ORANI YÜZDE KAÇ?

14 Mayıs'ta yapılan ilk tur seçimlerinde, oy pusulasında bulunan 4 Cumhurbaşkanı adayının yanı sıra 28. Dönem Milletvekili seçimleri için 1 metre uzunluğunda bir pusula daha bulunmaktaydı. İkinci tur seçimlerinde ise yalnız bir oy pusulası kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geçerli olan pusulada iki aday yer aldı. Bu sebepler doğrultusunda seçim sonuç verileri ilk tura göre daha hızlı bir şekilde ortaya çıkacak.

KILIÇDAROĞLU 2. TURDA NE KADAR, KAÇ BİN OY ALDI?

Türkiye ilk kez ikinci tur seçimlerine gitti. Bu kez pusulada iki aday vardı, biri Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir diğeri Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Merakla beklenen seçim sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başlandı.. Peki Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda oy oranı ne kadar?

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı merak ediliyor. Peki, 28 Mayıs 2023 seçim sonuçlarında  Kılıçdaroğlu kaç oy aldı? Kılıçdaroğlu ne kadar oy aldı? İşte tüm detaylar canlı ve anlık seçim sonuçları…

İşte sandıklardan gelen ilk sonuçlar:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %52,64

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %47,36

Açılan sandık oranı: 91,08

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski MHP Balıkesir İl Başkanı Yaraş, inşaat demirlerinin üzerine düşerek hayatını kaybetti

Eski MHP Balıkesir İl Başkanı Yaraş, inşaat demirlerinin üzerine düşerek hayatını kaybetti