21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kırağı nedir, nasıl oluşur? Kırağı ne zaman görülür?

Kırağı nedir, nasıl oluşur? Kırağı ne zaman görülür?

Mevsim geçişlerinde görülen kırağının nasıl oluştuğu vatandaşlar tarafından merak konusu merak konusu oldu. Çoğu zaman kar yağışıyla karıştırılan kırağını oluşma şartları da sorgulanıyor. Peki, kırağı nedir, nasıl oluşur? Kırağı ne zaman görülür?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırağı nedir, nasıl oluşur? Kırağı ne zaman görülür?

Hava koşullarının neden olduğu doğa olaylarından biri olan kırağının soğuk havalarda ortaya çıktığı biliniyor. Vatandaşlar, "kırağı nedir, nasıl oluşur? Kırağı ne zaman görülür?" gibi sorulara yanıt aranıyor. Merak edilenler haber metninde.

KIRAĞI NEDİR? NASIL OLUŞUR?

Kırağı, hava sıcaklıklarının donma noktası seviyesinin altına inmesiyle oluşur. Çimen ve ağaç gövdelerinde kırağı oldukça yaygın olarak görülür.

Kırağı hakkında pek çok kişi farklı araştırmalar yapabiliyor. Sular buhar haldeyken, doğrudan olarak katı hale geçer. Katı halin oluşmasıyla birlikte, kırağı meydana gelir. Çiğin ile kırağı arasında büyük farklar bulunuyor.

Kırağı havaların su buharına doyduğu aşamada ve hava sıcaklıklarının donma seviyesinin altına inmesiyle oluşur. Su buharları, buhar halindeyken sıvı hale geçmeden katı bir duruma gelir. Kırağılar, çimen ve ağaç gövdelerinde görülebilir.

Kırağı, evlerde yer alan camlarda da sık olarak görülebilir. Sıcaklık dereceleri 0'ın altına iniyorsa ve bulut damlacıkları büyük ise, parlak buz görünümü oluşur. Açık gecelerde radyasyon nedeniyle de topraklar ısı kaybı yaşar. Serin topraklar havayı soğutarak, yoğunluğun artmasına neden olur. Yaşanan tüm gelişmeler, kırağının oluşmasına neden olur. Yere yakın olan havanın ısıtılmasıyla, kırağı önlenebilir.Kırağı Hangi Mevsimde Olur?

Kırağının hangi mevsimlerde görüldüğü ve yaşandığı merak ediliyor. Kırağı, genellikle kış aylarında görülen bir durumdur. Sıcaklığın 0 derecenin altına inmesiyle birlikte birçok bölgede kırağı görülebilir. Özellikle camlarda ve çimenlerde kırağı kendisini oldukça net olarak gösterir.

Kırağı durumunu mevsimsel olarak değerlendirmek çok doğru değildir. Gece soğuklarında hava derecesi 0'ın altına indiğinde her an görülebilir. Donma noktasına ulaşıldığında, kırağı oluşmaya başlar ve pek çok noktada kendini gösterir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karakteri hep düşük muhalefet!

Karakteri hep düşük muhalefet!