01 Ekim 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Kırım Tatarı Ali Demirhan, Türkiye'ye 4 madalya ile döndü

Kırım Tatarı Ali Demirhan, Türkiye'ye 4 madalya ile döndü

Kırım Tatarı rekortmen dede Ali Demirhan, Karadağ'da düzenlenen Balkan Masterlar Pist Yarışması'nda birincilik ve ikincilik elde ederek, kariyerine bir yeni başarı daha ekledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırım Tatarı Ali Demirhan, Türkiye'ye 4 madalya ile döndü
KAYNAK: QHA

33. Balkan Masterlar Pist Yarışması'na katılan atlet, 76 yaşındaki Kırım Tatarı emekli Astsubay Ali Demirhan, bir kez daha başarı elde etti.

ALİ DEMİRHAN 3 ALTIN BİR GÜMÜŞ MADALYANIN SAHİBİ OLDU

27-28 ve 29 Eylül 2024 tarihleri arasında Karadağ'ın Bar kentinde düzenlenen yarışmada rekortmen dede Demirhan, 2.000 metre engelli yarışında birinci, 4x100 metre bayrak yarışında birinci, Balkan bayrak yarışında birinci ve 75 yaş grubunda 800 metrede ise ikinci olarak, Türkiye'ye 3 altın madalya ile döndü.

Atlet Demirhan, Kırım Haber Ajansına (QHA) konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Demirhan, "Dört Türkiye ve bir Balkan (2.000 mt engelli yarışında) Balkan rekoru kırdım. 26 Eylül'de hastalanmasaydım hem rekor kırar hem de 800 metrede ikinci olmazdım. Şükür yine Hilalimizi göndere çekmek kısmet oldu." açıklamasında bulundu.

"BELEDİYELER GENÇLERE İMKAN SAĞLAMALI"

Bu yıl katıldığı 11 yarışta 10 birincilik, bir ikincilik elde ettiğini ifade eden Demirhan QHA'ya verdiği demeçte, "Bizler artık son mücadeleciler ve sporu sevdirmeye çalışan dinozorlarız. Çoğu genç nasıl başarılı olduğumuzu merak ediyor. Bana, 'Hocam idolüm sizsiniz' diyorlar. Özellikle sporun temel taşı olan atletizm; okullara, Silahlı Kuvvetlere, üniversitelere, liselere yayılmalı. Bizim gençlerimiz sporda da dünya gençlerini geçer. Yeter ki imkan verilsin. Atamız ne demiş? 'Türk öğün, çalış, güven.' İşte bu gençlerin önünde kimse duramaz. Bununla birlikte Diyanet ve belediyeler spora el atıp gençlere tesis ve imkan sağlamalı." yorumunda bulundu.

59 YILDA 100'DEN FAZLA MADALYA

Konya Tuzlukçu Erdoğdu köyünde "Rekortmen Dede" olarak da tanınan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 59 yılda 100'den fazla madalya kazanan Kırım Tatarı emekli Astsubay Ali Demirhan, 2024 Dünya Masterler Pist Şampiyonası'na hazırlanıyor.

34. Balkan Masterler Atletizm Pist şampiyonasının Hırvatistan'ın Varaždin şehrinde ve 29-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Devletleri Teşkilatı Haritacılık Kurumları Başkanları ilk toplantısı başladı

Türk Devletleri Teşkilatı Haritacılık Kurumları Başkanları ilk toplantısı başladı