Türkgün Gündem Kocaeli'de okullara deprem nedeniyle 1 gün ara verildi

Kocaeli'de okullara deprem nedeniyle 1 gün ara verildi

Kocaeli Valiliği, İstanbul'daki 6,2 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yarın tüm okullar ve kurslarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, özel durumdaki kamu çalışanları için 1 gün idari izin uygulanacak.

KAYNAK: AA

Kocaeli Valiliği, İstanbul'daki depremler nedeniyle yarın okullarda eğitime ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin Kocaeli'de de hissedildiği hatırlatıldı.

Yarın il genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, motorlu taşıtlar sürücü kursları ve diğer tüm kurslarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtilen açıklamada, "Kamu kurumlarında çalışan malul gazi, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile eğitim öğretime devam eden 10 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personellerimiz (kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri olanlar hariç) 1 gün idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri personelin izin kapsamı dışında olduğu kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek’ten ekonomiye güven vurgusu! "Dalgalanmayı önledik"

Bakan Şimşek’ten ekonomiye güven vurgusu! "Dalgalanmayı önledik"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Öngörülebilirliği ve güveni artıran programımız, kararlı duruşumuz ve etkin iletişimimiz sayesinde finansal dalgalanmaların beklentilere yansıması sınırlı kaldı" dedi.

Bakan Şimşek, mayıs ayına ilişkin "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ne dair sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Piyasa katılımcılarının ve reel sektörün enflasyon beklentilerinin iyileştiğini kaydeden Şimşek, mayısta 12 ay sonrası enflasyon beklentisinin geçen yılın aynı dönemine göre reel sektörde 15 puan, piyasa katılımcılarında 8 puan gerilediğine dikkati çekti.

KRİTİK MESAJ GELDİ

Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Hanehalkı beklentisinde nisana göre sınırlı artış görülse de yıllık bazda iyileşme 16 puan oldu. Öngörülebilirliği ve güveni artıran programımız, kararlı duruşumuz ve etkin iletişimimiz sayesinde finansal dalgalanmaların beklentilere yansıması sınırlı kaldı."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *