Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Erenler Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında, ehliyetsiz bir sürücünün kullandığı araç, yolun karşısına geçmeye çalışan iki ortaokul öğrencisine çarptı. Kaza sonucu 13 yaşındaki Kemal Taha Keskin yaşamını yitirirken, sınıf arkadaşı Faik Özgün ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
İki Öğrenciye Yolun Ortasında Otomobil Çarptı
Trafik kazası, Keçeciler Caddesi üzerinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre henüz 17 yaşında olan ve ehliyeti bulunmayan M.K., kullandığı otomobille yolun karşısına geçmeye çalışan 8. sınıf öğrencileri Kemal Taha Keskin ile Faik Özgün’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki çocuk yola savruldu, sırt çantalarındaki ders kitapları etrafa saçıldı.

Kaçan Sürücüyü Babası Polise Teslim Etti
Kazanın ardından olay yerinden kaçan sürücü M.K., kısa süre sonra polis merkezine teslim edildi. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Olay yerinde ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, Kemal Taha Keskin’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Yaralı Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Yaralı olarak kurtulan Faik Özgün, ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Kazanın ardından hayatını kaybeden Kemal Taha’nın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Acı haberi alan yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.
Polis ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.