05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar!

Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar!

Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 1
Son dakika: Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü Köyünde yaşayan 12 yaşındaki M. E., yaklaşık 1 buçuk ay önce okul dönüşünde orta boylarda bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin saldırısının ardından eve giden M. E. annesinin durumundan şüphelenerek ne oldu diye sormasına ise 'Bisiklet sürüyordum, düştüm' yanıtını verdi.
1 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 2
TÜRKİYE BİTLİS'TEKİ KUDUZ VAKASINI KONUŞUYORAradan 5 hafta geçtikten sonra M. E.'nin vücudunda kaşıntılar artmaya başladı. Hemen hastaneye götürülen küçük çocuk, Adilcevaz Devlet Hastanesinde yapılan tetkiklerin ardından Ankara'ya sevk edildi. Ankara'da yapılan ilk iki tetkikte kuduz virüsü rastlanmazken, üçüncü tetkikte kuduz virüsü görüldü. M. E.'nin dışında yakın zamanda iki çocuğa daha köpeklerin saldırdığı öğrenilince Ankara'ya sevk edilen çocuk sayısı 3 oldu. M. E. dışındaki diğer iki çocuğun tetkiklerinde ise kuduz virüsüne rastlanmayarak taburcu edildi.
2 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 3
DURUMU ÇOK KRİTİKAnkara Hacettepe Üniversitesinde yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen M. E.'nin hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar sergilediği, sudan korktuğu öğrenildi. Konuyla alakalı açıklama yapan Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz durumun kritik olduğunu ifade etti. Cengiz; Beynin etkilendiğine dair önemli bulgular var, durumu çok kritik. Şu ana kadar kuduz olup yaşayan 15-17 arasında vaka var.
3 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 4
Bu nedenle kuduz, gelişen kişilerde yaşamaları için mucizelere gereksinim duyulan bir hastalık, ne yazık ki. Çocuğumuz 21 Ekim'den beri yoğun bakım ünitesinde takip ediliyor, solunum cihazına bağlı. Sıvı tedavisiyle destekleniyor, kan basıncındaki yükselme ve düşüşler engellenmeye çalışılıyor. Uyutularak ağrı kesici veriliyor. Beynin etkilendiğine dair önemli bulgular var, durumu çok kritik dedi.
4 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 5
KUDUZ GÖRÜLEN KÖY BOMBOŞ KALDI!Yaşanan olaydan sonra Göldüzü Köyünde korku hakim oldu. 600 haneli 3500 nüfuslu köyde kuduz aşıları Onkoloji Hastanesinde yapıldı. Köyde bulunan hayvanların durumlarının denetlenmesi için ise Elazığ'dan gelen Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
5 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 6
Köyde köpek saldırılarından dolayı çocuklar dışarıya çıkartılmıyor. Göldüzü Köyünde ilk defa böyle bir vaka yaşandığı öğrenilirken, köyde yaşayanlar yetkililerden bir çare bulunmasını istiyor.
6 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 7
ÇOCUKLAR KORKULARINDAN ÇIKAMIYORKöy Muhtarı Halis Uruçlu, SABAH'a yaptığı açıklamada; Maalesef 3 çocuğumuza yakın zamanda köpekler saldırmış. Saldırılardan iki çocuğumuzda herhangi bir sorun oluşmadı ama bir çocuğumuzun durumu çok ağır. Ankara'da tedavisi devam ediyor. Maalesef köyümüzde köpek sayısı oldukça fazla. Hiçbir şey yapamıyoruz.
7 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 8
Herkes korku içinde. Kimse dışarıya çıkmak istemiyor. Çoluk çocuk 10 gündür evlerinden çıkamıyor. Okula bile gönderilemiyor. Kuduz köpeğin hangi köpekleri veya hangi hayvanları kuduz ettiğini bilmiyoruz.
8 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 9
Bundan dolayı herkes çok temkinli. Bir an önce bu bölgede yaşanan bu köpek artışlarını durdurulması ve müdahale edilmesi gerekiyor dedi.
9 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 10
DOKTOR ŞÜPHELENDİ, İTİRAF ETTİM. E.'nin babaannesi Ayşe Erçetin ise torununun yaşadıklarını şöyle anlattı; Bundan bir buçuk ay kadar önce M. E. okuldan geldi. Üstü başı tozlanmıştı. Sonra ne olduğunu sorduk. Bisikletten düştüm dedi. Aradan biraz zaman geçti. Kaşıntıları oluyordu ama çok şiddetlendi. Kaşıntılar artınca hemen hastaneye götürdüm. Orada doktor tahlillere baktı. Kaşıntı deyip geçmedi. Durumdan şüphelendi. Doktor M. E. ile konuştu. Sonra kendisi itiraf etti. Köpeğin ısırdığını söyledi. Hemen Ankara'ya sevk ettiler. Şuan tedavisi devam ediyor. Allah'tan ümit kesilmez. Çok üzgünüm dedi.
10 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 11
HAYALİ POLİS OLMAKTI, KÖPEKLERİ ÇOK SEVERDİKöydeki köpeklerle alakalı bir şeyler yapılması gerektiğini söyleyen Erçetin, torunun köpekleri çok sevdiğini söyledi Bizim içimiz yandı. Buna bir önlem bulunsun. Burada bir sürü çocuk var. Hala kimlerin ısırıldığını bilinmiyor.
11 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 12
Olanlar gidip aşısını yaptırıyor. M. E. iğneden korktuğu için kendisine iğne yaparlar diye söylememiş. Şimdi dua ediyoruz. Köpekleri çok severdi. Okulunda çok başarılıydı. Hayal polis olmaktı. Şimdi ayağa kalkması için dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden diye konuştu.
12 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 13
SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL, YETİŞKİNLER DE ÇIKAMIYORKöyde yaşayan Ferman Uruçlu ise köyde sadece çocukların değil yetişkinlerinde tehlike altında olduğunu ifade ederek; Bu köyde akşam saatlerinde köpekler ortaya çıkıyor. Sadece çocuklarımız değil bizlerde korkuyoruz. Çok dağınık bir köy. Mesafeler uzak.
13 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 14
Okula servisler gitmezse kimse çocuğunu gönderemiyor. O yollarda kimse yürüyemiyor. Defalarca aynı sorunları yaşadık. Bahçelerde olan köpeklere aşılar yapılıyor ama saldıran köpekleri kimse bulamıyor.
14 / 15
Kuduz vakasının görüldüğü yer hayalet köye döndü! Köpeklerle karşılaşmamak için bakın ne yapıyorlar! 15
Nereden geldikleri belli değil. Şuan bile köyde kimse yok. Herkes ya evinde ya çarşıda. Arabası olmayan arabası olanı çağırıyor köpeklerle karşılaşmamak için. Allah rızası için buna bir önlem gelsin. Zaten herkesin korkusu var dedi.
15 / 15
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev sahipleri mutlaka bunu okumalı: Evinizi kiraya vermek isterken binlerce lira ceza ödeyebilirsiniz

Ev sahipleri mutlaka bunu okumalı: Evinizi kiraya vermek isterken binlerce lira ceza ödeyebilirsiniz