21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kütahya Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine büyük destek

Kütahya Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine büyük destek

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Öğrenci Topluluğu Başkanları ile bir araya geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kütahya Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine büyük destek

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde DPÜ ve KSBÜ Öğrenci Topluluğu Başkanları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, İkamet Kart projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kütahya Belediyesi olarak öğrencilerimiz başta olmak üzere merkezde yaşayan yaklaşık 300 bin vatandaşımıza vermek zorunda olduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmayı planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Kütahya’mızı daha yaşanabilir bir kente dönüştürmeyi hedefledik.

Bu kapsamda da en önemli uygulamalarımızdan biri olan İkamet Kart projesiyle, Kütahya’da eğitimlerini gören üniversite öğrencilerimizin birinci adreslerini Kütahya’ya taşımaları halinde burada resmi nüfusa dahil olmalarından dolayı şehrimize yaptığı katkının gereği olarak öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yapmak istedik.

Örneğin kampüs içerisinde otobüs hizmetinden yararlanmayı düşünen öğrencilerimiz 30 TL aylık abonman karşılığında sınırsız iniş ve biniş hakkı elde etti. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kalan öğrencilerimizin kampüse geliş ve gidişlerinde kampüs ve yurt arası taşıma bedelini 1 TL’ydi, İkamet Karta sahip olan öğrencilerimiz için %25 indirim yaparak 75 kuruşa düşürdük, dedi.

Kütahya Belediye Meclisinin Aralık ayında aldığı kararla ikametlerini şehrimize alan ve ikamet karta sahip olan öğrencilerimize su ücretinde % 25 indirim yaptıklarını söyleyen Başkan IŞIK, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle de İkamet kart projesi kapsamında yeni uygulamaların başlayacağını ifade etti.

Başkan IŞIK; Şehrimizde bulunan Esnaf Odası Başkanlarımızla İkamet Kart projesi çerçevesinde bir araya geldik. 17 Esnaf odası başkanlarımızın tamamı ‘İkamet Kart projesine öğrenci kardeşlerimiz destek olurlar ise bizim odalarımıza kayıtlı üyelerimize gönüllülük esası olmak kaydıyla; ‘biz sattığımız ürünlerden öğrencilerimize %10 indirim yapmayı taahhüt ediyoruz’ dediler. Esnaflarımızı ‘bu işyerinde Kütahya belediyesi ikamet kart indirimi uygulanmaktadır’ şeklinde bir tabelayı dükkanlarına asacaklar ve %10 oranında ikamet kartını gösteren öğrencimize indirim yapacaklar. Söz konusu uygulamamız 1 Ocak itibariyle başlayacak, dedi.

 

2019 Yılı Eylül ayından bu yana 6497 öğrencimiz Kütahya Belediyesinin çağrısına kulak vererek ikametini birinci adres olarak Kütahya’ya aldığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Öğrencilerimizin nüfuslarını özellikle Aralık ayı içinde Kütahya’ya alması hem kendileri açısından hem de şehrimiz açısından çok önemli. Öğrenci kardeşlerimizin ikametgahlarını Kütahya’ya almaları halinde il nüfusumuz artacak, genel bütçeden alınacak olan payda yükselecek. Böylece Kütahya Belediyesinin verdiği hizmet kalitesi de artmış olacak. Şehrimize yeni gelen üniversite öğrencimiz bizim çağrımıza kulak verdi ve 6497 kişi ikametlerini buraya aldı. Huzurunuz da hepsine teşekkür ediyorum. Böylece bu 6 bin ilave nüfusla şu anda 2018 yılı resmi rakamlarına göre 246 bin olan Kütahya merkez nüfusumuz 250 binin üzerine çıkıyor. Bu ay içerisinde yapacağımız yeni hamlelerle amacımız bu sayıyı 20 bin 25 bine çıkarmak, dedi.

Programda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım UYSAL, üniversite öğrencilerine ikametgahlarını Kütahya’ya almaları konusunda çağrıda bulunarak, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’a çalışmalarından dolayı tebrik edip teşekkürlerini sundu.

Kütahya Belediyesinin düzenlemiş olduğu programa katılım sağlayan öğrencilere teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, program çerçevesinde üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayıp, talep ve önerilerini dinledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ağrı'dan acı haber! Özel harekat polisi şehit oldu

Ağrı'dan acı haber! Özel harekat polisi şehit oldu