18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem "Kuyu-12" operasyonunda gözaltına alınan 43 şüpheliden 27'si tutuklandı

"Kuyu-12" operasyonunda gözaltına alınan 43 şüpheliden 27'si tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'de gerçekleştirilen "Kuyu-12" operasyonunda yakalanan 43 şüpheliden 27'sinin tutuklandığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Kuyu-12" operasyonunda gözaltına alınan 43 şüpheliden 27'si tutuklandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cemil Ay ve Ali Ay'ın liderliğini üstlendiği tefeci organize suç örgütüne yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

43 Şüpheli Yakalandı, 27'si Tutuklandı

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, aralarında elebaşlarının da bulunduğu 43 şüpheli yakalandı. Yerlikaya, 27 şüphelinin tutuklandığını, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve diğer şüphelilerin ise işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

1 Milyar 200 Milyon Lira Değerinde Mal Varlığına El Konuldu

Operasyon kapsamında suçtan elde edildiği tespit edilen yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira değerinde mal varlığına el konulduğunu açıklayan Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine, çetelere ve tefecilere göz açtırmayacağız. Adalet herkese eşit şekilde uygulanacaktır" dedi.

Çeşitli Suçlar İşlendi, Gelirler Aklanmaya Çalışıldı

Şüphelilerin yüksek faizle para verme, faizli para alışverişi, yağma, borçlandırma, tehdit, darp, sahtecilik, gasp ve hırsızlık gibi suçları işlediğini belirten Yerlikaya, suç gelirlerinin otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri üzerinden aklanmaya çalışıldığını vurguladı.

Operasyonda Silahlar ve Uyuşturucu Maddeler Ele Geçirildi

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, uyuşturucu maddeler, senetler, çekler ve altınların ele geçirildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
N
Nazim 2 ay önce
Tefeci, çocuk tacizcisi, uyuşturucu satıcısı ayni kişidir. Koku kurutulması bunlarin
BEĞENME
0
CEVAPLA
Stoilov: Forvete ihtiyacımız var

Stoilov: Forvete ihtiyacımız var