28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Lale devri tiyatrocularından Tamer Karadağlı’ya aşağılık tehdit

Lale devri tiyatrocularından Tamer Karadağlı’ya aşağılık tehdit

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın "Lale Devri bitti, çalışmayan istifa etsin" çıkışı sonrası Devlet Tiyatroları’nda bir grup oyuncu, Karadağlı’yı hedef alıp, tehdit ettiler. Karadağlı’ya tehditler savuran Emekli Devlet Tiyatroları oyuncusu Murat Atak, Karadağlı’ya “Oturduğun makamı derhal terk et. Bizi çıldırtmayın. Emekli olmam çizmelerimi giymeme engel değil. Ayağını denk al.” diye mesajlar paylaştı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lale devri tiyatrocularından Tamer Karadağlı’ya aşağılık tehdit
KAYNAK: Sabah

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın, "Lale Devri bitti, çalışmayan istifa etsin" sözleri tiyatro camiasında büyük yankı uyandırdı. Karadağlı'nın açıklamaları sonrası Devlet Tiyatroları’ndaki bir grup oyuncu, sosyal medyada Karadağlı'yı hedef alan paylaşımlar yaparak tepki gösterdi. Gaye Filiz Alacacı’nın suçlamaları ise tartışmaları daha da alevlendirdi. CHP’li Umut Akdoğan'ın düzenlediği basın toplantısına ise kimsenin katılmaması dikkat çekti.

DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı: "Lale Devri Bitti"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, kurumda köklü değişiklikler yapıldığını belirterek, “Artık çalışmayan istifa etsin” dedi. Karadağlı’nın bu açıklaması, Devlet Tiyatroları bünyesindeki bir grup oyuncunun tepkisine neden oldu.

Alacacı: "Bu Kurum Bizim, Bize Kimse Ayar Veremez"

Gaye Filiz Alacacı isimli oyuncu, sosyal medyada Karadağlı’yı hedef alan paylaşımlar yaparak, “Devlet Tiyatrolarının taşında, toprağında emeğimiz var. Paraşütle gelip müdür olan kimse bizimle böyle konuşamaz. Biz bu maaşı söke söke kazanıyoruz. Bu kurum bizim, kimse gelip de bize ayar veremez, herkes haddini bilecek” dedi.

Tehdit İddiaları ve Müfettiş İncelemesi

Alacacı, Karadağlı'nın danışmanı olduğu iddia edilen Görkem Ali Kaya tarafından tehdit edildiğini ve telefonunun alıkonulduğunu öne sürdü. Ancak Kaya’nın aslında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda müfettiş olduğu ve sadece Alacacı'nın paylaşımları hakkında bilgi almak için görüştüğü öğrenildi.

Sahte İzleyici Rakamları İddiası

Gaye Filiz Alacacı, Devlet Tiyatroları'ndaki izleyici sayılarının gerçeği yansıtmadığını, 40 kişilik bir izleyici sayısının 4 bin kişi olarak gösterildiğini iddia etti. Devlet Tiyatroları yetkilileri ise izlenme oranlarının çarpıtılamayacağını ve son bir yılda rekor bir artışla 2 milyon 250 bine ulaşıldığını belirtti.

"Lale Devri Bitti" Krizinde Tehditler Devam Ediyor

Emekli Devlet Tiyatroları oyuncusu Murat Atak, sosyal medya paylaşımında Karadağlı’ya yönelik ağır ifadeler kullanarak, “Oturduğun makamı derhal terk et. Bu kurum ihbar, ispiyon, müfettiş, hakaret, küfür, aşağılama, adam olmadan erkek olmaya çalışanları çok gördü. Bu eşsiz sanatkarlar adamın midesine oturur, haddini bilmeyenleri popo üstü oturtur” dedi.

Kurumdaki "Bankamatikçi" Sanatçılar

Devlet Tiyatroları bünyesindeki bir grup oyuncunun uzun süredir performans göstermediği halde maaş aldığı iddia edilirken, bu isimlerin yakında açıklanabileceği öne sürüldü. Kaynaklar, bu durumun açıklanmaması için Karadağlı’ya yönelik organize bir saldırı yapıldığını iddia ediyor.

Umut Akdoğan

CHP'li Vekilin Çağrısına Katılım Olmadı

Tamer Karadağlı’yı eleştirmek için CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısına ise bir kişi bile katılmadı. Oyuncular ve STK üyeleri de toplantıya ilgi göstermedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Özdemir’den ‘yabancı fon’ uyarısı: Milli güvenlik sorunu

MHP’li Özdemir’den ‘yabancı fon’ uyarısı: Milli güvenlik sorunu