Türkgün Gündem Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi heyetinden Talip Geylan'a ziyaret

Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi heyetinden Talip Geylan'a ziyaret

Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve yöneticileri, 16.04.2025 tarihinde Genel Başkan Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

MUHABİR: Burhan Tural

Heyet; Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapatılarak, okul binasının bir başka kuruma devredilmesine yönelik bir süreç başlatıldığını bildirerek, kurumlarının devamlılığı için Genel Başkan Talip Geylan’dan destek istediler.

İdealistçe gayret sergileyen yönetici ve öğretmenlere teşekkürlerini sunan Genel Başkan Geylan, her zaman destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Türk Eğitim Sen Başkanı Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“1905 yılında “Mekteb-i Sanayi” adıyla kurulmuş olan ve bugün Ankara’nın dört bir yanından öğrenci alan Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugün 120 yaşını aşmış köklü ve örnek eğitim kurumlarımızın başında gelmektedir.

Okulumuz, hem tarihi hem de günümüzdeki işlevi itibariyle mesleki eğitim bakımından Başkentimizin sembolik kurumlarındandır.

Ancak üzülerek ifade ediyorum ki, bu gözde okulumuz, kapatılarak binasının bir başka kuruma devredilmesi için bir süreç başlatıldı.

Bu okulun yeri, 1905 yılında valiliğin isteği doğrultusunda okul olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiş ve arsa üzerine bugünkü bina inşa ettirilmiştir.

Ayrıca okulumuzun tarihi anlamı da önemlidir. Kurtuluş Savaşı yıllarında okulun dershaneleri ve  idari binaları 1931 yılına kadar Maarif ve İskan ile Milli Müdafaa Vekaletleri olarak kullanılmış, cephedeki askerimize,  okul atölyelerinde ihtiyaç duyduğu malzemeler ve mühimmat hazırlanılarak Milli Mücadele’ye destek verilmiştir.

Mesleki eğitimin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve özendirilmesi amacıyla büyük gayretlerin sergilendiği bir dönemde böylesine ehemmiyet taşıyan okulumuzun kapatılacak olmasını anlayamıyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e çağrıda bulunuyor ve Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim öğretim faaliyetine devam etmesini sağlamasını istiyoruz.

Ziyaretimize gelerek, bu köklü eğitim kurumumuzun yaşatılması için idealistçe gayret sergileyen yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyor, her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi "İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu" sona erdi

"İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu" sona erdi

TİSK ve Türkiye Adalet Akademisi'nin işbirliğiyle düzenlenen "İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu", Sakarya'da gerçekleştirildi. Yargıtay ve Adalet Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı etkinlik, iş hukuku alanında önemli değerlendirmeler ve sosyal diyalog için bir platform olarak öne çıktı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Adalet Akademisi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, dördüncüsü bu yıl düzenlenen "İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu" sona erdi.

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyum, 23-25 Mayıs'ta Sakarya'da bir otelde gerçekleşti.

Yargıtay Birinci Başkanvekili Adem Albayrak ve Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar'ın da katıldığı, iki gün süren Sempozyumda, 9. Hukuk Dairesi Başkanı ve üyeleri, Türkiye'deki 18 Bölge Adliye Mahkemesinin İş Hukuku Dairelerinin başkan ve üyeleri, Türkiye Adalet Akademisi temsilcileri, TİSK Yönetim Kurulu üyeleri, üye sendikaların genel sekreterleri ve hukukçuları, işçi konfederasyonlarının başkan ve temsilcileri ile farklı üniversitelerden akademisyenler yer aldı.

"Sempozyum gelenekselleşti"

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, sempozyumun açılışındaki konuşmasında, "Dört yıl önce ilkini düzenlediğimiz İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu artık bir gelenek haline geldi. Sempozyumumuz, hukuk alanında akademik değerlendirmelere imkan tanıyan ve ülkemizde benzeri bulunmayan bir platform olma özelliği taşıyor. Bu yıl da sempozyumumuzun, ülkemiz çalışma hayatına kıymetli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bölge Adliye Mahkemeleri İş Hukuku Dairelerinin 2024 yılı kararlarının değerlendirilmesi bakımından büyük önem taşıyan Sempozyum, sosyal diyalog ortamı oluşturmak ve iş hukuku alanında ortak akıl geliştirmek amacıyla da önemli bir işlev görüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *