16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Lübnan'dan Türkiye'ye göç var mı? MSB'den açıklama

Lübnan'dan Türkiye'ye göç var mı? MSB'den açıklama

MSB kaynakları Lübnan'daki saldırılardan sonra Türkiye'ye büyük bir göç dalgası beklenmediğini, Suriye'deki operasyonlarla olası göç dalgasını sınır dışında engellemek için tedbir alındığını bildirdi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lübnan'dan Türkiye'ye göç var mı? MSB'den açıklama
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Ateş Serbest-2024 faaliyetinin düzenlendiği Polatlı'da gerçekleştirilen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonrası Türkiye'ye yönelik bir göç dalgası olup olmadığıyla ilgili soruları yanıtladı. Yetkililer, şu ana kadar Türkiye sınırına büyük bir grubun ulaşmadığını belirtti.

“Şu ana kadar sınırımıza gelen büyük bir grup yok”

Türkiye, Suriye'de yürüttüğü operasyonlarla hem terörü kaynağında yok etmeyi hem de olası göç dalgalarını sınır bölgesine ulaşmadan kontrol altında tutmayı hedefliyor. Yetkililer, gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Bakanlık kaynakları, konuya ilişkin şunları dile getirdi;

İsrail'in saldırılarından sonra Lübnan'daki insani durumun kötüleşmesi ile bir kısım Lübnan vatandaşının göç ettiği bilinmektedir. Şu ana kadar sınırımıza gelen büyük bir grup yok. Bizim Suriye'de icra ettiğimiz operasyonların iki amacı var, birincisi terörü kaynağında yok etme, ikincisi ülkemize yönelebilecek göç dalgasını yerinde engelleme. Bu kapsamda biz bunları ülke sınırımıza gelmeden, kontrolümüz altındaki bölgelerde engellemeye yönelik tedbirlerimizi aldık.”

TAHLİYE PLANLAMALARI TALEBE GÖRE YAPILIYOR

MSB yetkilileri, Lübnan'daki insani durumla ilgili olarak talep doğrultusunda tahliye operasyonları düzenlendiğini ve ihtiyaç halinde gemi ve uçakların yeni tahliyelere hazır olduğunu bildirdi.

Bakanlık kaynaklarının tahliye operasyonuna ilişkin açıklamaları şu şekilde;

"Planlamaya esas olan konu talep. Bugün ilk tahliye operasyonumuzu gerçekleştirerek vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Tahliye planları gelen talebe göre planlanmaktadır. İhtiyaç duyulursa yeni tahliye için planlamalarımız diğer Bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli şekilde devam etmektedir. Gemilerimiz ve uçaklarımız olabilecek yeni tahliyeler için hazırdır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cem Garipoğlu’nun kemikleri yeniden defnedildi

Cem Garipoğlu’nun kemikleri yeniden defnedildi