Manisa'nın Salihli ilçesinde, tehlikeli ırk köpeklerin izinsiz beslenmesiyle ilgili yapılan ihbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, yapılan incelemede yasaklı ırklar arasında yer alan ve hem insan hem hayvan sağlığını tehdit edebilecek nitelikteki 4 Pitbull cinsi köpek bulunduğunu tespit etti.

Mikroçipsiz ve Kayıtsız Köpeklere El Konuldu
Salihli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, söz konusu köpeklerin mikroçiplerinin ve pasaportlarının bulunmadığı belirlendi. Bu nedenle tehlike arz eden hayvanlara el konulurken, köpeklerin sahibi olan iki kişiye toplamda 304 bin 696 TL idari para cezası kesildi.
Yetkililer, tehlikeli köpek ırkları konusunda vatandaşları bir kez daha uyararak, bu tür hayvanların kayıt altına alınmadan beslenmesinin yasa dışı olduğunu ve halk sağlığını riske attığını vurguladı.