18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki ormanlık alanda meydana gelen yangın sebebiyle kırsal Tekeli Işıklar Mahallesi boşaltıldı. Yangının kontrol altına alınması için alınan tedbirler kapsamında mahalle sakinleri güvenli bölgelere tahliye edildi. Ekipler yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarına devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınamadı. Yangın, hızla yayılarak çevredeki yerleşim birimlerine tehlike saçmaya devam ediyor.

Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri Hızla Müdahale Etti

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer ile yangına müdahale etti. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığı belirtildi.

Tekeli Işıklar Mahallesi Tahliye Edildi

Yangının yaklaştığı Tekeli Işıklar Mahallesi, tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Yetkililer, mahalle sakinlerinin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Soma Kaymakamı Açıklama Yaptı

Bölgede inceleme yapan Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, öğlen saatlerinde başlayan yangının rüzgarın etkisiyle tekrar yayıldığını açıkladı. Akkaya, yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çaba harcadığını ifade etti.

Vatandaşlar ve Hayvanlar Güvenli Bölgelere Taşındı

Tekeli Işıklar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar ve hayvanlar, yangının etkisinden uzaklaştırılarak güvenli bölgelere taşındı. Kaymakam Akkaya, köyde herhangi bir can kaybı veya büyük zarar yaşanmadığını belirtti ve ekiplerin yangına müdahalesini sürdürdüğünü dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe-Lugano maçının hakemi belli oldu

Fenerbahçe-Lugano maçının hakemi belli oldu