19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Mavi Balina nedir? Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır?

Mavi Balina nedir? Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır?

Mavi Balina nedir? Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır? soruları Gaziantep'te iki kız çocuğunun intihar girişimiyle yeniden sorulmaya başlandı. Endişeli anne babalar, çocuklarını bu tehlikeden korumak için araştırma yapmaya devam ediyor. Pek çok aile, "çocuğum Mavi Balina oynuyor mu?" öğrenmek istiyor. Haberimizde Mavi Balina oyunu ile ilgili detayları bulabilirsiniz...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mavi Balina nedir? Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır?

Mavi Balina nedir? Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır? soruları bugünün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Bugün Gaziantep'te yaşanan olay, gözlerin bir kez daha Mavi Balina oyununa çevrilmesine neden oldu. 15-16 yaşlarında iki kız çocuğunun elele tutuşarak bir inşaattan atlaması olayında yetkililer, Mavi Balina oyunu şüphesi olduğunu açıkladı. Şimdi anne babalar, çocuğum Mavi Balina oynuyor mu? sorusunu sorararken, bir yandan da çocuğumu Mavi Balina tehlikesinden nasıl korurum araştırması yapıyor. Haberimizde; Mavi Balina nedir? Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır? gibi Mavi Balina hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarını bir araya getirdik...

Mavi Balina nedir?

İlk defa Rusya'da ortaya çıkan ve internet üzerinden oynanan bir oyun olan Mavi Balina, oyunu oynayan kişiden 50 farklı görevi yerine getirmesini istiyor. 50. bölümün sonunda ise, oyuncudan kendini öldürmesini emrediyor. Her bölümünde rahatsız edici, zorlayıcı, kendine ve çevresindekilere zarar vermesine neden olan görevler verilirken, eğer oyuncu bu görevleri yerine getirmezse ailesine zarar verileceği ile tehdit ediliyor. Yaş grubu olarak 12- 16 gibi çocukların seçildiği Mavi Balina oyunundan kurtulmak ise neredeyse imkansız. Bu nedenle, aileler ve çocuklar bu oyuna karşı bilinçlendirilmeli ve  çocukların oyuna hiçbir şekilde başlama imkanının olmaması sağlanmalı. 

Mavi Balina oynayan çocuk nasıl anlaşılır?

Endişeli anne ve babalar çocuklarının Mavi Balina oyunu oynayıp oynamadığını anlamak için ne yapmaları gerektiğini araştırıken, bu konuda uzmanlar ailelere bazı tavsiyelerde bulunuyor. Buna göre, Mavi Balina oynayan çocuğu anlamak için yapılması gereken en önemli şey çocuğun hareketlerinin iyi gözlemlenmesi. Çocuklar eğer, öfke patlamaları yaşıyorsa, normal bir günlük yaşam sürmek yerine internette vakit geçirmeyi tercih ediyor ve özellikle gece saatlerinde bunu yapıyorsa , yeme alışkanlıklarında farklılaşma yaşıyorsa aileler fazlasıyla dikkatli olmalı. Bunun yanında, çocukların vücutlarında normal olmayan ayara izleri bulunması da çocuğunuzun Mavi Balina tehlikesi altında olduğunun göstergesi olabilir.

Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz?

Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz?sorusunun yanıtını uzmanlar şu şekilde yanıtlıyor;

-Aile bilgisayarını ekranı herkesin görebileceği bir yere koyun.

- Kuralları belirlemek önemlidir. Çocuğunuza bilgisayar kullanımı ile ilgili kurallar koyun ve onlarla nelerden endişelendiğiniz hakkında konuşun.

-Çocuğunuzu müstehcenlik ve saldırganlık içeren spam mesajlar, anlık mesajlar ve e-postaları cevaplamaması konusunda uyarın.

-Çocuğunuz sosyal medyada hesap oluştururken, gizlilik ayarları için ona yardımcı olun. Maruz kalacağı içerikleri kısıtlamak konusunda teşvik edin ve çevrimiçi arkadaşlarını gerçek hayatta da tanıdıklarından emin olun.

- Çocuğunuza Android uygulamalar indirirken dikkatli olması konusunda öğüt verin. Uygulamaların bazıları saldırgan reklam yazılımları ve ücretli hatlara mesaj gönderen kötü amaçlı yazılımlar içeriyor olabilir. Oyunları ve diğer Android uygulamalarını sadece resmi yerlerden indirin.

-Çocuğunuzun çevrimiçi aktivitelerini izleyebileceğiniz Ebeveyn Kontrolü içeren bir güvenlik çözümü edinin.Ebeveyn Kontrolü, uygunsuz içerikleri engeller, internet erişimini belli saatlerle kısıtlar ve ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi aktivitelerini uzaktan görüntüleme imkanı sunar

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçükçekmece'deki sapığın kimliği belli oldu!

Küçükçekmece'deki sapığın kimliği belli oldu!