04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Meclis, Orta Doğu’daki kriz nedeniyle olağanüstü toplanacak

Meclis, Orta Doğu’daki kriz nedeniyle olağanüstü toplanacak

Orta Doğu'da artan gerilimler nedeniyle TBMM, önümüzdeki hafta olağanüstü toplantı yapacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Meclis’i bilgilendirecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meclis, Orta Doğu’daki kriz nedeniyle olağanüstü toplanacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ve bölgede artan gerilimleri değerlendirmek için önümüzdeki hafta olağanüstü bir oturum düzenleyecek.

Bakanlardan Bilgilendirme

Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Meclis üyelerine Orta Doğu'daki son gelişmeler hakkında bilgi verecek.

Toplantının Niteliği Belirlenecek

TGRT Haber'e açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, toplantının kapalı ya da açık olmasına Genel Kurul’un karar vereceğini ve bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı.

"Meclis tüzüğümüz gereğince, 59. madde kapsamı çerçevesinde TBMM'nin olağanüstü durumlarda bilgilendirilmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın talebi doğrultusunda ve ilgili bakanların talepte bulunması gerekiyor. Meclis Başkanlığımıza ulaştıktan sonraki aşamada önümüzdeki hafta toplantı planlanıyor.

Bölgede sıcak savaş ve kriz devam ediyor. Gerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gerek ise Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüşeceğiz. Şu aşamada neler yapılabilir, ne gibi durum arz ediyor? İnşallah önümüzdeki haftalarda Meclisimiz bilgilendirilmesi için harekete geçeceğiz. Meclis Başkanlığı'na talep ulaştıktan sonra Genel Kurul'un vereceği kararla, toplantının açık veya kapalı yapılıp yapılmayacağı netleşecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uyarı

Öte yandan TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırgan politikalarına dikkat çekerek, "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye olabilir" uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Urmiye Gölü'nün kuruması, bulaşıcı hastalık riskini artırabilir!

Urmiye Gölü'nün kuruması, bulaşıcı hastalık riskini artırabilir!