08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Meteoroloji'den 14 kent için 'sarı kodlu' uyarı

Meteoroloji'den 14 kent için 'sarı kodlu' uyarı

Meteoroloji 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul'da ve diğer bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji'den 14 kent için 'sarı kodlu' uyarı
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde etkili olan yaz sağanaklarının devam edeceğini duyurdu. MGM, bugün 14 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 

14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

MGM tarafından bugün Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, 
Mersin, Konya, Kütahya, K.Maraş, Uşak ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Bu uyarı kapsamında ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

MGM

İstanbul’da Yağışlar

İstanbul'da gündüz saatlerinde yağış az olsa da, akşam saatleriyle cumartesi arasında aralıklarla yağmur bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Avrupa Yakası'nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu. Bu yağışlar cuma günü havayı 5 derece serinletecek. Bugün İstanbul'da hissedilen sıcaklık 34 derece olacak.

Diğer Bölgelerde Yağış Durumu

Başkent Ankara'da akşam saatlerinde yerel sağanaklar bekleniyor. Hissedilen sıcaklık ise 32 derece olacak. Antalya’nın iç kesimleri de yaz sağanaklarından etkilenecek. Hissedilen sıcaklık burada 40 dereceye kadar çıkacak. İzmir’de ise nem oranı yüksek olacak ve gölgede sıcaklık 37 dereceyi bulacak. Bursa’da yağış cuma günü bekleniyor ve sıcaklık 34 dereceye kadar düşecek.

MGM

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde yağış Trakya'da yer yer şiddetli olacak ve günlük hayatı olumsuz etkileyebilir. Cuma günü yağmur Kocaeli'ye kadar tüm bölgeyi etkilerken, gök gürültüleri de oluşacak. Edirne'de sıcaklık 31 derece, Balıkesir'de 34 derece, Sakarya'da ise 33 derece olacak. Cuma günü belirgin bir serinleme bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu'da sağanak yağışlar Eskişehir-Konya arasında yer yer kuvvetli olacak. Bölge genelinde yağış cuma günü bekleniyor. Eskişehir ve Konya'da sıcaklık 32 derece, Kayseri'de 33 derece, Sivas'ta ise 31 derece olacak.

Ege Bölgesi

Ege'de sahiller çok nemli olacak. Kütahya, Uşak ve Manisa'da Demirci-Kula taraflarında yağmur şiddetli olacak ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekecek. Denizli'de sıcaklık 39 derece, Manisa'da 38 derece, Muğla'da 37 derece, Afyon'da 30 derece, Bodrum'da ise 36 derece olacak.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz'de yağış Kahramanmaraş-Hatay arasında ve Isparta çevresinde aralıklı olarak devam edecek. Adana'da sıcaklık 34 derece, Mersin ve Hatay'da 33 derece, Kahramanmaraş'ta 36 derece olacak. Ancak yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık Adana, Mersin ve Hatay'da termometre değerlerinin 6-8 derece üzerinde olacak.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz'de perşembe günü yağış az olacak ancak cuma günü Zonguldak, Kastamonu ve tüm Batı Karadeniz kıyıları ile Trabzon-Rize taraflarında kuvvetli sağanak bekleniyor. Bolu'da sıcaklık 30 derece, Kastamonu'da 33 derece, Samsun ve Trabzon'da ise 29 derece olacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu'da sıcaklık hala ortalamaların biraz üzerinde seyredecek. Erzurum'da sıcaklık 27 derece, Malatya'da 35 derece olacak. Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep'te sıcaklık 37 derece, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise 40 derece olacak. Cuma ve cumartesi günleri Erzurum-Kars tarafına yine yağış gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YKS'de tercih sonradan değiştirilir mi? YKS tercihleri kaç kez değiştirilir?

YKS'de tercih sonradan değiştirilir mi? YKS tercihleri kaç kez değiştirilir?