Türkgün Gündem Meteoroloji’den Erzurum ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den Erzurum ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve çevresinde etkili olması beklenen sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

MUHABİR: Eylül Şahin

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, özellikle öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji uzmanları, Erzurum ve Ardahan çevresinde yerel olarak kuvvetli yağışların görüleceğini bildirerek, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini kaydetti. Rüzgarın ise güney yönlerinden hafif ve zaman zaman orta kuvvette, yağış esnasında ise yer yer saatte 40-60 km hızla kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, özellikle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek amacıyla BM Genel Kurulu'na bir karar tasarısı sunacak. Başbakan Pedro Sanchez, kararın, sivillerin korunması ve uluslararası yardımların artırılmasına yönelik acil önlemler önerdiğini belirtti.

KAYNAK: DHA

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet olarak Gazze'de yaşananlara ilişkin bir karar tasarısını BM Genel Kurulu’na sunmaya karar verdiklerini açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan bir oturumda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na Gazze ile ilgili bir karar tasarısı sunacaklarını belirtti. Sanchez, bu tasarının Gazze'de sivillerin ve masum insanların öldürülmesinin durdurulması ve çok taraflı yoldan insani yardımların ulaştırılması için acil önlemler önermeyi amaçladığını bildirdi.

Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan İspanya ve İrlanda'nın, Gazze saldırısının başlangıcından bu yana İsrail'den hem silah alımını hem de satışını dondurma kararı alan tek Avrupa ülkeleri olduklarını kaydeden Sanchez, "Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum konusunda uluslararası sorumluluğun etik ilkelerini yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda demokratik değerlerimizi de savunmak ve vurguladığım teknolojik egemenliğe yönelik bilinçli bir stratejidir. İspanya, Orta Doğu'da barışa ve Filistin'in geleceğine en bağlı ülkelerden biridir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *