05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Meteoroloji'den Marmara'nın doğusu ile Kütahya için sağanak uyarısı

Meteoroloji'den Marmara'nın doğusu ile Kütahya için sağanak uyarısı

Marmara'nın doğu kesimlerinde ve Kütahya bölgesinde şiddetli yağışların etkili olması bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji'den Marmara'nın doğusu ile Kütahya için sağanak uyarısı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden itibaren İstanbul Anadolu Yakası'nın doğusu, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Bu durumun beraberinde sel riskini artırabileceği uyarısında bulunuldu.

Yağışlar Nedeniyle Olası Riskler

Yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve hatta yerel çaplı dolu yağışı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtiliyor. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yetkililer, vatandaşlardan ani sel, su baskını riskine karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını istiyor. Özellikle yağış sırasında açık alanlardan uzak durulması, ulaşımda aşırı hız yapılmaması ve elektrikli cihazların kullanımında dikkatli olunması önem arz etmektedir.

Kamu Kurumlarına ve Belediyelere Duyuru

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu uyarı doğrultusunda ilgili kamu kurumlarına, belediyelere ve ilgili kuruluşlara gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını tavsiye ediyor. Vatandaşların da meteorolojik uyarılara duyarlı olmaları gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hollanda maçı öncesi Almanya'dan vize kolaylığı

Hollanda maçı öncesi Almanya'dan vize kolaylığı