04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MHP Erzurum İl Başkanlığından Tarihi Mühür!

MHP Erzurum İl Başkanlığından Tarihi Mühür!

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı yeni hizmet binasında faaliyetlerine başladı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MHP Erzurum İl Başkanlığından Tarihi Mühür!
KAYNAK: Haber Merkezi

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Pelit Meydanında  bir binanın 3. katında hizmet veren Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı, mevcut binanın ömrünü doldurması ve yapısal problemlerinden dolayı yeni bir hizmet binası arayışına girdi. Bu kapsamda şehrin muhtelif noktalarında yapılan araştırmada Osmanlı döneminden kalma ve kullanılmayan Hacı Bekir Zade Konağını bularak ailenin varisleriyle satış işlemi için anlaştı. Yapılan satış işleminin ardından tarihi binanın aslına uygun bir şekilde restorasyonu ve tadilatı başladı.

Yapının dış cephesinde titizlikle gerçekleştirilen bakım ve tadilatla taş işçiliği gün yüzüne çıkarıldı. Binanın içinde bulunan ve Anıtlar Kurulu tarafında tescilli olan yapılar büyük bir özveriyle elden geçirilerek yeni hizmet binasının içerisinde yer aldı. Tarihi doku korunarak Türk gelenekleri ve motifleriyle süslendi. 8 odası bulunan binanın her noktası yeniden dizayn edilerek yönetim ve faaliyet odaları olarak belirlendi. Binanın en büyük odasına MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin adı verilerek toplantı salonu olarak belirlendi. Bina içerisinde bulunan tarihi bir oda tezhip sanatıyla gün yüzüne çıkarılarak, ibadethane olarak kullanıma açıldı.

Başbuğ Alparslan Türkeş Unutulmadı !

MHP Erzurum İl Başkanlığının yeni hizmet binasının iç bahçesinde ve binanın bulunduğu sokağın üstünde kullanılmayan çeşmeler yeniden aslına uygun olarak onarımı yapıldı ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismi verildi. Sokak üzerinde ki çeşme “Başbuğ Alparslan Türkeş Çeşmesi” adıyla halkın kullanımına açıldı.

Erzurum Halkından Büyük İlgi !

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığının yeni hizmet binası vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğruyor. Yıllardır kullanılmadığı için merak edilen yapı tadilat sonrası halkın ziyaretine açıldı. Aileleriyle birlikte binayı ziyaret eden vatandaşlar “Böylesine tarihi ve güzel bir binanın çürüyüp gitmesine çok üzülüyorduk, iyi ki bina yenilendi ve gün yüzüne çıkarıldı. Tarihin içinde bize böylesine güzel bir yolculuk yaşatan Adem Yurdagül ve ekibine çok teşekkür ediyoruz, zaten MHP’ ye de böylesine tarihi bir bina yakışırdı” ifadelerini kullandılar.

Erzurum’ da Yurdagül Etkisi !

Göreve geldiği günden bu güne yaptığı çalışmaları ve yeni hizmet binasının partiye kazandırılması sürecini anlatan MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül şunları söyledi, “Genel Başkanımız SN Devlet BAHÇELİ beyefendinin emir ve talimatlarıyla Aralık 2022 tarihinde Erzurum il başkanlığına atandım. Göreve başladığımız tarih itibarıyla yönetimimizi oluşturarak saha çalışmalarına başladık, yoğun bir çalışma süreciyle ilimizde ilk kongremizi gerçekleştirdik ve hemen akabinde 2023 Genel Seçimleri başladı. Erzurum’da çalınmadık kapı, dokunulmadık yürek, sıkılmadık el bırakmadık. Her vatandaşımıza ulaşmaya çalıştık. Bizler milliyetçi hareketin neferleri olarak genel başkanımızın emir ve talimatlarını başımızda tuttuk, küskün kırgın kimse bırakmadık ve gördük ki halkımızın teveccühüne mazhar olmuşuz. Çok şükür Erzurum ve parti teşkilatlarımız bizleri bağırlarına bastı bizlere olan desteklerini hiç eksik etmediler. Sonrasında 2024 Mahalli idareler seçimleriyle yine sahada olduk ve partimiz adına bir başarı elde ettik. Erzurum’da Milliyetçi Hareketin gücünü sahaya yansıttık. Bu çalışmalarımız esnasında gördük ki mevcut hizmet binamız vatandaşımıza hizmet verme noktasında eksik kalıyor. Gerek bina ömrünün bitmiş olması gerek teşkilatımızın ihtiyaçlarına cevap veremiyor olmasından kaynaklı yeni bir hizmet binası arayışına girdik. Bu sürede bir çok noktada incelemede bulundu ve en son burayı atıl durumda görünce 55 yıllık köklü ve şerefli bir maziye sahip olan Milliyetçi Hareket Partimizin yuvasının böylesine tarihi bir bina olması gerekliliğine hasıl olduk. Aile ile görüşerek kendileriyle anlaşma sağladık ve bu müstesna yapıyı partimiz bünyesine kattık. Hızlı bir şekilde tamir, tadilat ve revizyon çalışmalarına başladık. Her noktası tarih kokan bu yapıya zarar vermemek ve aslına uygun restore etmek bizim en önemli hedefimizdi. Bu kapsamda uzman mimar ve restorasyon donanımlı arkadaşlarımızla süreci başlatarak 3 ay gibi kısa bir sürede binamızı gün yüzüne çıkardık. Bu iş ekip işi ve biz bize inanan güvenen ekibimizle bu kısa süreci tamamladık. İl yöneticilerimiz ilçe başkanlarımız ve yönetimleri tam bir seferberlik ruhuyla mücadele ederek tarihi ortaya çıkardık. Ben buradan tüm teşkilatıma, tüm kardeşlerime sonsuz teşekkürleri iletiyorum. Tabi en büyük teşekkürlerden birini de binamızın alım ve yapım sürecinde maddi ve manevi desteklerini hiç eksik etmeyen dostlarımıza ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Biz inandık, başardık ve bu yuvayı Dadaşlar diyarı Erzurum’a kazandırdık. Şerefli mazimize böylesine bir tarihi bina kazandırmak ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Dadaşlar diyarı Erzurum’a, Erzurumluya burada hizmet edecek olmak bizleri çok heyecanlandırıyor. Tüm hemşerilerimizi binamızı gezmeye ve çay içmeye bekliyoruz. Erzurum’da Milliyetçi Hareket Partisi yeni yerinde, yuvasında halkının emrindedir. “

Adem Yurdagül Kimdir?

Adem Yurdagül, 1985 Erzurum doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamlamıştır.

Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümünde yapmıştır. Yüksek Lisans Eğitimini Lefke Avrupa Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamıştır. Ardından, KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştır.

Yurdagül, 2 Dönem Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyeliği yapmıştır. 2022 yılından bu yana Erzurum MHP İl Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Adem Yurdagül on X: "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin emir ve talimatları  doğrultusunda MHP Erzurum il başkanlığına atanmış bulunmaktayım. Birlik ve  beraberlik içerisinde Üç hilalimize şehrimizde hizmet edeceğiz. Allah (CC)  bu çıktığımız yolda

Hacı Bekir Zade Ağa Efendi Konağı Tarihçesi

Hacı Bekir Zade Ağa Efendi bu binayı, 1912 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapmış ve ailesiyle 3 yıl yaşamıştır. Aile, Rus işgali sebebiyle şehir dışına çıkmak zorunda bırakılmıştır. 1915 yılında yaşanan Rus harbinde Komuta Merkezi olarak kullanılmış olan binaya aile, Rus işgalinin bitmesiyle birlikte tekrar geçerek 3 kuşak yaşam sürmüştür. Konak varislerinin aldıkları satış kararı sonrası, İl Başkanımız Adem Yurdagül, Genel Başkanımız SN Devlet Bahçeli beyefendiye konunun arzı ve sonrasında onayıyla binanın partimiz bünyesine katılması sürecini başlatmıştır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Basketbolda haftanın programı

Basketbolda haftanın programı