Türkgün Gündem MHP "Siyaset ve Liderlik Okulu"nda başvurular başladı: Eğitimler nisanda başlayacak

MHP "Siyaset ve Liderlik Okulu"nda başvurular başladı: Eğitimler nisanda başlayacak

MHP "Siyaset ve Liderlik Okulu"nun 21. dönem eğitimleri nisan ayında başlayacak.

KAYNAK: AA

Alınan bilgiye göre, nisanda yeni eğitim dönemine başlayacak okulda, siyasete girmeye ve ülkeyi yönetmeye talip gençler, Türk milliyetçiliği, Türk demokrasi tarihi, uluslararası ilişkiler, anayasa hukuku, diplomasi, siyaset sosyolojisi, finansal okuryazarlık, iletişim ve medya gibi birden çok farklı disiplinde dersler alacak.

21. dönem "Siyaset ve Liderlik Okulu" programına katılacak öğrencilere eğitimler, uzman akademisyenlerce verilecek.

Eğitime katılım şartları

Programa katılım için 12 Şubat-16 Mart'ta yapılan başvurularda, lisans mezunu ve 23-40 yaş aralığında olmak ile tercihen yabancı dil bilme şartları aranıyor.

Başvuru sürecinin ardından MHP bünyesinde oluşturulan mülakat heyeti, Türkiye'nin farklı illeri ve farklı meslek gruplarından Siyaset ve Liderlik Okulu'na katılacak 40 öğrenciyi belirleyecek.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımlarıyla başlayacak okulda, eğitimler 11 hafta sürecek. Dersler, hafta sonları MHP Genel Merkezi'nde Prof. Dr. Erol Güngör ve Prof. Dr. Mehmet Eröz isimlerini taşıyan sınıflarda yapılacak.

Bahçeli'nin "Türkiye ve dünya meselelerine Türkçe bakan, Türkçe yaklaşan ve Türkçe yorumlayan bir merkez" olarak nitelediği okuldan, bugüne kadar 701 katılımcı mezun oldu.

Siyaset ve Liderlik Okulu'nda faaliyetler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayesinde, Siyaset ve Liderlik Okulu'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu'nun başkanlığında yürütülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Lübnan'da bırakılan bir mühimmat patladı: 1 ölü

Lübnan'da bırakılan bir mühimmat patladı: 1 ölü

Lübnan'ın güneyinde, İsrail saldırılarından kalan bir mühimmatın patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybederken bir kişi yaralandı. Ayrıca, İsrail ordusu Nebatiye'de bir aracı ve Cuyya'da bir iş makinesini hedef aldı. Ateşkes anlaşmalarına rağmen ihlaller sürüyor.

KAYNAK: AA

Lübnan'ın güneyinde İsrail saldırılarından kalan patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ülkenin resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, güneydeki Nebatiye vilayeti kırsalında İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılardan kalan bir mühimmatın infilak ettiği belirtildi.

Söz konusu olayda bir kişinin yaşamını yitirdiği ve bir kişinin yaralandığı bilgisinin yer aldığı haberde, ayrıca İsrail ordusunun insansız hava araçlarıyla (İHA) Nebatiye'nin Şakra beldesinde bir hafif ticari aracı hedef aldığı, olayda roketin patlamadığı için şoförün kurtulduğu kaydedildi.

Haberde, İsrail'in güneydeki Sur kentine bağlı Cuyya beldesinde de İHA'yla bir iş makinesini birkaç roketle vurduğu aktarıldı.

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail sıklıkla anlaşmayı ihlal ediyor.

Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşması kapsamında oluşturulan Ateşkesi Denetleme Komitesinde Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücüne (UNIFIL), Lübnan ve İsrail'in yanı sıra Fransa ile ABD yer alıyor.

Lübnan'a kara saldırıları sırasında sınır hattındaki beldelere giren İsrail ordusu, ateşkes anlaşmasındaki geri çekilme maddesine rağmen 5 noktadaki varlığını hâlâ sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *