Türkgün Gündem MHP’li Büyükataman: Türk düşmanlarının Devası Babacan haddini bil!

MHP’li Büyükataman: Türk düşmanlarının Devası Babacan haddini bil!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmail Büyükataman, Ali Babacan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye hadsiz sözlerinin ardından sert tepki gösterdi. “Türkiye karşıtı emperyalist şebekelerin piyonu ve Türk düşmanlarının Devası olarak tanınan Babacan haddini bil” ifadelerini kullandı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmail Büyükataman, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan hadsiz sözlerinin ardından, sosyal medya X hesabından sert tepki gösterdi. “Türkiye üzerinde sinsice hazırlanan yıkım projelerine hizmet etmekten öteye gidememiştir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Türkiye için verdiği mücadeleyi, ülkemize yaptığı hizmetleri idrak edemeyen, idrak etse de işine gelmeyen “DEM’in mavisi Babacan”a tavsiyemiz haddini bil!” ifadelerini kullandı.

İşte MHP’li İsmet Büyükataman’ın o açıklaması:

Türkiye karşıtı emperyalist şebekelerin piyonu ve Türk düşmanlarının Devası olarak tanınan Babacan! Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye iftiralarla saldıran Babacan’ın önünde ki mikrofondan bu güne kadar Türk ve Türkiye’nin faydasına tek bir sesin yükselmediği aziz milletimiz tarafından çok iyi bilinmektedir. Avrupa’dan aferin almak için ülkemize ve milletimize sırt çeviren, zihni ipotekli Babacan’ın dili bu güne kadar Türkiye üzerinde sinsice hazırlanan yıkım projelerine hizmet etmekten öteye gidememiştir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Türkiye için verdiği mücadeleyi, ülkemize yaptığı hizmetleri idrak edemeyen, idrak etse de işine gelmeyen “DEM’in mavisi Babacan”a tavsiyemiz haddini bilmesi, buçukluk partisiyle birlikte çok yakında siyaset sahnesinden silineceğini aklından çıkarmamasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya M23 örgütü Kongo'da sivil tutukluları öldürdü

M23 örgütü Kongo'da sivil tutukluları öldürdü

Uluslararası Af Örgütü, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 23 Mart Hareketi'nin (M23) kontrolündeki bölgelerde sivil tutuklulara işkence ve öldürme eylemleri gerçekleştirdiğini açıkladı. M23, insan hakları ihlilleriyle suçlanırken, KDC'deki barış görüşmeleri de devam ediyor.

KAYNAK: AA

Uluslararası Af Örgütü, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) faaliyet gösteren 23 Mart Hareketi (M23) adlı silahlı grubun kontrolündeki bölgelerde sivil tutuklulara işkence ettiğini ve onları öldürdüğünü bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü, M23 silahlı grubunun şubat ve nisan aylarında Goma ve Bukavu'da tutuklulara yönelik ciddi insan hakları ihlallerinde bulunduğuna dair açıklama yayımladı.

Açıklamada, bu şehirlerdeki gözaltı merkezlerinde yasa dışı şekilde alıkonulan 18 sivil erkek tutukluyla görüşme gerçekleştirildiği, bunlardan 9'unun işkenceye maruz kaldığı belirtildi.

M23'ün gözaltı merkezlerinde, tutukluların öldürüldüğü ve işkence edildiği, bazı rehinelerin ise insanlık dışı koşullara maruz bırakıldığı kaydedilen açıklamada, Doğu ve Güney Afrika Bölge Direktörü Tigere Chagutah'ın, M23'ün KDC'nin doğusunda düzen sağladığına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığına yönelik görüşlerine de yer verildi.

M23'ün Goma ve Bukavu'ya düzen getirdiğine dair açıklamalarının işkence ve öldürmeleri perdeleme amacı taşıdığını ifade eden Chagutah, "Karşılarında olduklarını düşündükleri kişilere yönelik vahşi cezalandırma yöntemleriyle korku salıyorlar." ifadesini kullandı.

Chagutah, ayrıca M23'e destek verdiği öne sürülen Ruanda'ya karşı uluslararası ve bölgesel aktörlerin baskı yapması çağrısında bulundu.

Açıklamada, M23'ün keyfi olarak alıkoyduğu sivilleri derhal serbest bırakması gerektiği belirtilerek, tutuklulara insan onuruna uygun şekilde muamele edilmesi ve aileleri ile avukatlarına erişim hakkı sağlanması istendi.

Açıklamada, M23'e ait tüm gözaltı merkezlerine bağımsız denetim organlarının acilen erişim sağlaması gerektiği de kaydedildi.

KDC ile M23 arasındaki barış görüşmeleri, nisan ayında Katar'ın başkenti Doha'da başlamış, görüşmeler çerçevesinde tarafların anlaşmaya tamamen bağlı kalacağına dair ortak bir bildiri yayımlanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *