21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Depboylu: CHP'nin tutumu utanç verici

MHP'li Depboylu: CHP'nin tutumu utanç verici

Milliyetçi Hareket Partisi Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, CHP’nin şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden Aleyna Çakır üzerinden MHP’ye iftiralar atıldığını belirterek, "Yaşanan sorunun sonlandırılmasından uzak, çözüm üretmekten aciz, siyasi kin ve hazımsızlıklarını kadınların maruz kaldığı bu elim olaylar üzerinden siyaset istismarı yaparak iftiralarla yoluna devam eden CHP’nin tutumu ise utanç vericidir” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Depboylu: CHP'nin tutumu utanç verici

Milliyetçi Hareket Partisi Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümü üzerinden MHP’yi hedef alan CHP’ye sert tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisinin başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere istismar ve şiddet olaylarına bakış açısı ve tutumu gayet net olduğunu ifade eden Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Depboylu, gazetemiz TÜRKGÜN’e özel yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Ne yazık ki yaşadığımız son günlerde kamuoyunda Aleyna Çakır olarak tanınmış olan merhume Sema Esen’in hazin yaşam öyküsü, maruz kaldığı şiddet ve acı sonu hepimizi üzmüş, kederlenmiştir.

Sona ermeyen, neredeyse her gün birden fazla kadına yönelik şiddet haberlerini aldığımız gerçeğiyle yaşamaksa ayrı bir üzüntü sebebidir.

Yaşanan sorunun sonlandırılmasından uzak, çözüm üretmekten aciz, siyasi kin ve hazımsızlıklarını kadınların maruz kaldığı bu elim olaylar üzerinden siyaset istismarı yaparak iftiralarla yoluna devam eden CHP’nin tutumu ise utanç vericidir.

Milliyetçi Hareket Partisinin başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere istismar ve şiddet olaylarına bakış açısı ve tutumu gayet nettir.

Kadınlara yönelik şiddetin sonlandırılmasına yönelik yapmış olduğu faaliyetler, girişimler ve ürettiği politikalar ise aşikârdır.

Bu çalışmalara verilebilecek örneklerden birisi de Saygıdeğer Genel Başkanımızın talimatıyla, kendilerinin himayesinde 18-19-20 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirmiş olan; kadına yönelik şiddetin disiplinler arası olarak ele alındığı, mevcut durumun değerlendirmesinin yapıldığı ve çözümlerine yönelik önerilerin tartışıldığı “Toplum, Kadın ve Şiddet” Sempozyumudur.

“Kadınlar şiddete, istismara, tacize maruz kalmaktadır ki, bu dehşet tablosu insanım diyen, vicdan sahibi her kişi için utançtır.” ifadesiyle kadınlarımızın yaşadığı soruna dikkat çeken ve de böyle bir şeye yeltenenlerin utanç kaynağı olduğunu açıkça belirten Saygıdeğer Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin izinde olan hiçbir Dava Arkadaşımızın, kadına şiddet uygulamak tercih edeceği bir davranış biçimi değildir.

CHP’nin mesnetsiz iftiralarıyla Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülküdaşlarımıza yönelik olumsuz algı oluşturma girişimlerinin kendi ellerine ve ayaklarına dolaştığı gerçeği ise tam bir ibret tablosudur.

Şiddet olaylarına maruz kalmış olan tüm kadınlarımızın yaşadığı zorlukları titizlikle takip ettiğimizi hatırlatıyor; merhume Sema Esen ve uğradıkları şiddet sonucu hayatını kaybetmiş tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”

MHP’li Deniz Depboylu; aynı zamanda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Türk kadınına verdiği önemi, kadına yönelik şiddete karşı alınması gereken önlemler, yaptırımlar ve cezalar konusundaki hassasiyetlerinin kamuoyunca net olarak bilindiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

“Liderimiz, Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi 06 Mart 2018’de gerçekleşen grup toplantısında kadınlarımızın değerini ve yaşanılan sorunları şu şekilde dile getirmişti:

Üç gün boyunca sunulan bildirilerde, kadının Türk tarihindeki yeri ve konumu, kadına yönelen şiddetin nedenleri analiz edilerek bir sorun tespiti yapıldı. Tespit edilen sorunların sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk, ekonomi, işletme, iletişim, medya, tarih, yerel yönetimler, edebiyat, felsefe, ilahiyat gibi alanlar açısından toplumdaki yansımaları örneklerle ortaya konuldu ve çözüm önerileri sunuldu.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yayıncı kuruluş maçlara spiker göndermeme kararı aldı

Yayıncı kuruluş maçlara spiker göndermeme kararı aldı