18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MHP'li Feti Yıldız'dan askere hakaret eden CHP'li Mahmut Tanal'a sert tepki: Asla kayıtsız kalınmayacak!

MHP'li Feti Yıldız'dan askere hakaret eden CHP'li Mahmut Tanal'a sert tepki: Asla kayıtsız kalınmayacak!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda giriştiği provokasyonla jandarmayı hedef almış ve alçak ifadelerle “eşkıya” ifadesini sarf etmişti. Tanal’ın skandal söylemleri karşısında hem İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı harekete geçmiş ve Tanal hakkında hukuki süreç başlatılmıştı. Bu yaşanan olay sonrası MHP’den önemli bir açıklama geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Feti Yıldız'dan askere hakaret eden CHP'li Mahmut Tanal'a sert tepki: Asla kayıtsız kalınmayacak!

Geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda bulanan termik santralinin maden sahasını genişletme çalışmalarının ardından bir grup, bölgede eylem yapmaya başladı.

Eyleme destek vermek için bölgeye giden CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın olay yerinde jandarma personelini 'eşkıya' diyerek skandal bir şekilde aşağıladı.

Meydana gelen olaylara ilişkin hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere Jandarma Genel Komutanlığınca bölgeye idari tahkikat heyeti görevlendirilmiştir. Ayrıca Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan 2 jandarma personeli de açığa alınmıştır. Milletvekili Mahmut Tanal, 29 Temmuz günü çalışma alanına gelerek, yasal mevzuat çerçevesinde ve hukuka uygun olarak aldığı tedbirleri yerine getiren tarihi şan ve şerefle dolu Jandarma Teşkilatı'nın personeline saldırgan ve provokatif davranışlarda bulunmuştur. Kahraman Türk jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup, hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir."

MHP, TANAL'IN ALÇAK İFADELERİNE KARŞI HAREKETE GEÇTİ

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır. Kahraman Türk Jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir. Jandarma Genel Komutanlığı'nın açıklamasının özeti budur." dedi.

Yıldız açıklamasının devamında "Milletvekili dokunulmazlığının parlamento üyelerini cezai kovuşturmadan yükümsüz ve muaf kılmak için değil, milletvekillerinin yasama faaliyetlerindeki oylarından, sözlerinden, düşüncelerinden sorumlu tutulmadan görevlerini özgür ve bağımsız olarak, endişe duymadan icra etmelerini sağlamak için getirilmiştir. Yasama faaliyetlerinin dışında, devlet otoritesini zaafa uğratan, kamu düzenini bozan, toplumsal hayata ilişkin suçlar hukuken himaye göremez. Milletvekili dokunulmazlığı, suç işlemek için kişilere verilmiş bir ayrıcalık ve imtiyaz değildir.

"TÜRKİYE UYGARLIK DIŞI GÖRÜNTÜLERE ASLA KAYITSIZ KALMAYACAK"

Aziz milletimiz emin olsun. Akbelende alanı terörize eden, halkı tehdit edecek kadar zıvanadan çıkan, kahraman askerlerimize hakaretler yağdıran şahıslar hakkında fezleke gönderilmesi halinde, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, görevini içtüzüğün elverdiği ölçüde ivedilikle yerine getirecektir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, bu uygarlık dışı görüntülere asla kayıtsız kalmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

.

Yorumlar
N
Nazim Arat 1 yıl önce
Bu ülkenin %90 askere hakaret edene soytarı veya yavşak der.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete'de