28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MHP'li Karakaya: "Cumhuriyet; kutlu bir mücadelenin hak edilmiş mükâfatıdır!"

MHP'li Karakaya: "Cumhuriyet; kutlu bir mücadelenin hak edilmiş mükâfatıdır!"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya; Cumhuriyet Bayramı'nın yıl dönümü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Karakaya: "Cumhuriyet; kutlu bir mücadelenin hak edilmiş mükâfatıdır!"
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP'li Karakaya: "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 
Cumhuriyet'imizin ilanı, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin ve kararlılığının bir sonucudur. 29 Ekim 1923, sadece bir devletin kuruluşu değil, aynı zamanda özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkan bir milletin geleceğe güvenle baktığı bir gündür. Bu zafer, büyük bir fedakârlık, emek ve ortak mücadele ile kazanılmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri hürriyet, eşitlik ve adalet üzerine inşa edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Karakaya'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet, yalnızca bir idari sistem değil, aynı zamanda Türk milletinin modern dünyadaki yerini almasının da en önemli aracıdır.

Cumhuriyet'in 101. yılında, bizlere düşen en büyük sorumluluk, Cumhuriyet'in temel değerlerine sahip çıkarak; demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve özgürlükleri daha ileriye taşımaktır. Bugün dünya genelinde değişen dengeler ve küresel tehditler karşısında güçlü bir Türkiye olarak var olabilmek, Cumhuriyet'imizin getirdiği değerlerle mümkün olacaktır.

Türk milleti olarak, her 29 Ekim’de, bu ülkenin ne kadar zor şartlarda kurulduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’nun dört bir yanını saran işgal kuvvetlerine karşı büyük bir direniş gösterdi. Türk milletinin iradesi ve kararlılığı, bu ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü korudu. Bu şanlı mücadele sonunda kurulan Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme hakkını kazanması anlamına gelmiştir. Bu ruhu yaşatmak, Türkiye Cumhuriyet'ini daha ileriye taşımak, hepimizin sorumluluğudur.

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını, ülke içerisindeki sorunlarını çözmüş, refaha ulaşmış, küresel ve bölgesel anlamda lider ülke olma yolunda ilerleyerek karşılıyoruz.

Eğitimden sağlığa, ekonomiden güvenliğe kadar her alanda gelişen bir Türkiye için atılacak her adım, Cumhuriyet'imizin daha da sağlam temeller üzerine oturmasına katkı sunacaktır. Unutmamalıyız ki, güçlü bir Türkiye’nin yolu, Cumhuriyet’in ilke ve değerlerinden geçmektedir.

Sn. Genel Başkan'ımız Sn. Devlet Bahçeli'nin ifadesiye; "Cumhuriyet, 101 yıl önce kutlu ve yüksek bir mücadelenin hak edilmiş mükâfatı olarak ilan edilmiş, böylelikle 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ilk adım 29 Ekim 1923’de milletimizin emsalsiz ahlakıyla taçlanmıştır. Türk milleti parlak geleceğini kendi iradesiyle inşa etmiştir."

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Cumhuriyet'imizin kurulmasında emeği geçen tüm kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın Tango Bourges Basket ekibini ağırlayacak

ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın Tango Bourges Basket ekibini ağırlayacak