Türkgün Gündem MHP'li Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili açıklama

MHP'li Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili açıklama

Çorum'da meydana gelen zincirleme kazada yaralanan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu iyi. Göğüs kemiğinde kırık tespit edilen Başkan, Hitit Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Vali Ali Çalgan, diğer yaralıların durumunun da iyi olduğunu açıkladı. Yazıcıoğlu'nun 2-3 gün hastanede dinlenmesi gerekebilir.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Çorum'da meydana gelen zincirleme kazada yaralanan Tokat Belediye Başkanı Mehmet kemal Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Vali Ali Çalgan, Yazıcıoğlu'nun göğüs kemiğinde kırık tespit edildiğini, ancak sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Kaza, akşam saatlerinde Sungurlu-Alaca karayolu Şekerhacılı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan İstanbul'a dönen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun bulunduğu 60 TB 001 plakalı makam aracı, 06 DNV 364 plakalı tır, 16 JHD 44 plakalı otomobil ve 06 DKU 938 hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, aynı araçta bulunan Özel Kalem Müdürü Murat Ünalmış ve Mevlüt Gökhan ile diğer araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı. Belediye Başkanı Yazıcıoğlu başka bir araçla Sungurlu Devlet Hastanesine giderken, diğer yaralılar ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'nun müdahalesi hastanede ayakta yapılırken, tedavi altına alınan diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Başkan Yazıcıoğlu, Sungurlu Devlet Hastanesi'ndeki müdahalesinin ardından ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kırık hassas bölgede
 

Çorum Valisi Ali Çalgan, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Başkan Yazıcıoğlu'nu ziyaret ederek ‘geçmiş olsun' dileklerini iletti. Daha sonra basın açıklaması yapan Vali Çalgan, tüm yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, “Saat 17.30 sıralarında ilimiz sınırları içerisinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazada yaralanan 8 kişi içerisinde Tokat Belediye Başkanımız da bulunmaktadır. Yaralılarımızın 6'sının durumu hafif, birisinin dalağında kanama olduğu için Sungurlu Devlet Hastanemizde ameliyata alınmıştır. Belediye Başkanımızın yapılan kontroller sonucunda sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini aldık. 

Önce Sungurlu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınmış, ardından da tedbiren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Burada yapılan tetkiklerde göğüs kemiğinde bir kırık tespit edilmiştir. Başka da cerrahi müdahale gerekmediği cerrahlarımız tarafından değerlendirilmiştir. Muhtemelen bu gece Tokat'a hareket edecektir. Hekimlerimize göre 2-3 gün müsaade altında bulunması gerekecek. Bu aşamada herhangi bir hayati müdahale söz konusu değildir” dedi.
 

Başkan Yazıcıoğlu'nun Tokat'a gideceğini ifade eden Çalgan, “Hekimlerimizin kararıyla olacaktır ama şimdilik 2-3 gün hastanede istirahat etmesi uygun olacağı değerlendiriliyor. Kırık, hassas bölgede olduğu için hareket etmesinin kendisine ağrı vereceği değerlendirilmekte. Bu gece kendi kararlarıyla, hekimlerimizin uygun görüşüyle Tokat'a gidecekler” diye konuştu.
 

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tokat'a sevk edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Rusya-Ukrayna Savaşı'nı bitirme çabalarının dönüm noktası: İstanbul müzakereleri

Rusya-Ukrayna Savaşı'nı bitirme çabalarının dönüm noktası: İstanbul müzakereleri

İstanbul'da 15 Mayıs'ta Rusya ile Ukrayna'nın yeniden bir araya gelme kararı, Türkiye'nin 2022 yılında tarafları bir araya getirmesiyle uzlaşmayla sonuçlandığı, buna karşın Batılı güçlerin müdahalesiyle savaşın yeniden ivme kazandığı dönemi gündeme getirdi.

KAYNAK: AA

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022’de başlayan savaşı durdurmak amacıyla İstanbul’da yapılan doğrudan müzakerelerde en anlamlı ilerleme sağlandı.

Türkiye, müzakereler öncesinde 10 Mart’ta Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) savaş esnasında ilk kez Rusya ve Ukrayna’nın dışişleri bakanlarını bir araya getirdi.

Belarus’ta 3 tur süren görüşmelerden sonra Türkiye’nin yoğun diplomatik çabasıyla 29 Mart 2022’de Rus ve Ukrayna heyetleri, 4. kez İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde buluştu.

Ukrayna tarafı, gelecekte olası yazılı anlaşmayı Rusya'ya verdi

Her iki tarafın da "yapıcı" olarak nitelendirdiği müzakerelerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iletilmek üzere Ukrayna tarafının taleplerini içeren, paraf attığı belge hazırlandı.

Anlaşmaya nihai şeklini vermek için liderler seviyesindeki görüşmenin altyapısı da oluşmuş oldu.

Türkiye'de kurulacak barış masası dünya gündeminde

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuk girişimlerinin neticesi olarak İstanbul’da yapılan müzakereler sonucunda Ukrayna tarafı, Rus tarafına gelecekteki olası yazılı anlaşmanın ilkelerini teslim etti.

Müzakerelerin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, karşılıklı güveni artırmak, müzakerelere devam etmek ve nihai hedefe ulaşmak için gerekli koşulları oluşturmak, anlaşmanın onaylanması ve imzalanması amacıyla Kiev ve Çernigiv bölgelerindeki askeri birliklerini geri çekme kararı aldı.

İstanbul’dan çıkan belge devlet başkanlarını bir araya getirecekti
Rus yetkililerin daha sonra yaptığı açıklamalara göre, İstanbul’da paraf atarak üzerinde anlaşma sağladığı çerçevede Ukrayna, uluslararası yasal garantiler altında kalıcı olarak tarafsız, nükleer olmayan devlet ilan edilecekti.

Garantör ülkelerin listesi verilmişti

Ukrayna, güvenlik teminatı olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ülkeleri ile Türkiye, Almanya, Kanada, Polonya ve İsrail'in garantör ülke olmasını talep ediyordu.

Ukrayna, Rusya dahil garantör ülkelerin onayı olmaksızın askeri ittifaklara katılmayı, yabancı askeri üsler ve birliklere ev sahipliği yapmayı ve askeri tatbikatları reddetmeyi kabul ediyordu.

Güvenlik garantileri, Kırım ve Donbas toprakları için geçerli olmayacak; Rusya, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine itiraz etmeyecekti.

İki ülkenin devlet başkanlarının yapacağı toplantıda nihai karar resmi statüye kavuşturulacaktı.

Buça olayı, anlaşmayı rafa kaldırdı

Savaşın durdurulması umudu, İstanbul’daki müzakerelerde daha da güçlenmişken Rus askerlerinin geri çekildiği Kiev bölgesindeki Buça şehrinde sivillerin öldürüldüğü suçlamaları ortaya atıldı.

Rusya, suçlamaları reddederken Rus kaynaklarında olayın eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un "sahte bayrak" operasyonu olduğu öne sürüldü.

Bu olay sonrasında Rusya ile Ukrayna arasında önemli kazanımlar sağlanan İstanbul’daki müzakerelerde elde edilen sonuçlar rafa kalktı.

Ukrayna tarafı, 17 Mayıs’ta Ukrayna’daki durumun çok değiştiğini ve Rusya ile müzakereleri askıya aldıklarını duyurdu.

Karadeniz Tahıl Girişimi

İstanbul görüşmelerinin sonuçları sabote edilmesine karşın, Türkiye'nin arabuluculuktaki yükselen rolü ve tarafları uzlaşma noktasına çekebilme kapasitesi, kısa süre sonra Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasıyla sonuçlandı.

BM, Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen törende Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasını imzaladı.

Hem Rusya hem de Ukrayna Devlet Başkanlarıyla görüşebilen ender liderlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabaları, dünya genelinde büyük tedirginliğe neden olan tahıl tedarik sorununa ve tırmanan fiyatların getirdiği krize ilaç etkisi yaptı.

Türkiye'nin bu çabaları, tüm uluslararası aktörlerin takdirini kazandı.

Savaşın şiddetlenerek devam etmesi ise koridorun güvenliğine bir süre sonra darbe vurdu.

Putin, her zaman İstanbul’daki belgeyi referans gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, her fırsatta iki ülke arasında olası müzakere halinde İstanbul’da Ukrayna’nın paraf attığı belgenin "masada kalmaya devam edeceğini ve müzakerelerin sürdürülmesi için temel olarak kullanılabileceğini" söyledi.

Rus lider, son olarak Ukrayna ile 2022 yılında kesintiye uğrayan doğrudan müzakerelerin ön koşulsuz olarak 15 Mayıs'ta İstanbul'da yeniden başlatılması önerisini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün telefon görüşmesi yaparak konuyu karara bağladı.

Putin'e, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin kaldığı yerden İstanbul'da devam etmesi yönündeki açıklamasının memnuniyetle karşılandığını aktaran Erdoğan, Türkiye'nin kalıcı çözüme ulaşmayı sağlayacak müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Biden ve Johnson yönetimlerinin müdahalesi

Mart 2022'deki görüşmelerde görev alan Ukrayna Heyeti Başkanı David Arahamiya, İstanbul müzakerelerini tamamlamalarının ardından dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un Kiev'e gelerek süreci sabote ettiği ifşaatında bulundu.

Arahamiya, İngiliz liderin "Rusya ile hiçbir şey imzalamayacaklarını ve savaşmaya devam edeceklerini" söylediğini aktardı.

Eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili ve Siyasi İşler Müsteşarı olarak Rusya ve Ukrayna'dan sorumlu olan Victoria Nuland da görevden ayrıldıktan sonra bu müdahaleye ilişkin sorulara muhatap oldu.

Nuland, müdahaleyi inkar etmezken bunu sadece müzakerelerde bizzat yer alanların "kesin" olarak bilebileceğini söyleyip Ukraynalı müzakerecinin söylediklerini bir anlamda doğruladı.

Victoria Nuland, ABD ve İngiltere'nin müzakere odasında bulunmadığı ifade ederek, sürece ilişkin kuşkularını dile getirdi.

Eski Alman Silahlı Kuvvetleri Genel Müfettişi ve 2002-2005 yıllarında NATO Askeri Komitesi Başkanı olan General Harald Kujat, Johnson'un söz konusu dönemde Ukraynalı yöneticilere müdahale ederek İstanbul'da gelişen sürecin imzalanmasını engellediğini açıkladı.

Kujat, Johnson’un bunu Batı’nın "savaşın sona ermesine" hazır olmadığı gerekçesiyle yaptığını öne sürdü.

Johnson ise görevden ayrıldıktan sonra dahi Ukrayna'yı ziyarete devam ederken iddialara ilişkin kesin yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *