21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Mehmetçik 3 kıtada

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Mehmetçik 3 kıtada

Irak, Suriye ve Türkiye'de terör örgütleri PKK ve DEAŞ ile etkin bir mücadele veren TSK, dünyada en etkin ordular arasında yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop, Türkiye’nin bölgesel ve küresel barışa destek için 3 kıtada, 11 farklı yerde, 14 göreve katkı sağladığını açıkladı. Bu görevlerde 2 bin 500 personel yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Mehmetçik 3 kıtada

Milli Savunma Bakanlığı, faaliyetlere ilişkin bilgi toplantısı düzenledi. Bakanlık Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop, Türkiye’nin bölgesel ve küresel barışa destek için 3 kıtada, 11 farklı yerde, 14 göreve katkı sağladığını açıkladı. Bu görevlerde yaklaşık 2 bin 500 personel yer alıyor. Aktop, NATO’nun harbe hazır bulundurduğu muharip unsurlarının sertifikasyonu kapsamında, STEADFAST JUPITER-JACKAL tatbikatına, İstanbul’da 3’üncü Kolordu Komutanlığı’nda başlandığını, 10 Aralık’a kadar sürecek tatbikata ABD, Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya, Romanya ve Yunanistan silahlı kuvvetleri personelinin de katıldığını kaydetti.

NAVTEKS UYARISI

Yunanistan tarafından bugün (7 Aralık 2020) askeri eğitim icra edileceğine dair bir saha ilanı yapıldı. Söz konusu saha Türkiye Navtex sahası içine girmesi nedeniyle Yunanistan’ın yaptığı ilanı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi Oşinografi Başkanlığı bir Navtex yayınlayarak yeniden duyurdu. Yunanistan’ın askeri eğitimlerine karşı bölgeden geçecek Türk gemilerin uyarılması mahiyetindeki Navtex konusunda Aktop, söz konusu sahada Türk Deniz Kuvvetlerinin bir faaliyetinin olmadığını bildirdi. Aktop ayrıca TSK tarafından halen Akdeniz’de faaliyetlerini sürdüren Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemimize refakat ve koruma görevine devam edildiğini kaydetti.

Komandolar göreve

Bakanlık Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop, Libya askerinin eğitimi konusunda, “Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 160 Libya Kara Harp Okulu öğrencisi teğmen rütbesiyle Libya’da görevlerine başlayacaktır” bilgisini verdi. Azerbaycan’daki gelişmelerle ilgili olarak da Türkiye-Rusya Ortak Merkezi’nin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Yenişafak

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çavuşoğlu'dan, Doğu Akdeniz için ortak paylaşım çağrısı

Çavuşoğlu'dan, Doğu Akdeniz için ortak paylaşım çağrısı