18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Minik Narin cinayetinin aydınlatılmasına engel olmak için neler yapıldı?

Minik Narin cinayetinin aydınlatılmasına engel olmak için neler yapıldı?

19 gün boyunca kayıp olan Narin Güran, bulunduğunda ailesi ve mahalle sakinleri tarafından yapılan yalan ihbarlar, yangın çıkarma girişimleri ve diğer engelleme yöntemleriyle karşılaştı. Bu olaylar, mahkeme tutanaklarına kaydedildi ve durumla ilgili soruşturma başlatıldı. Ailenin ve mahallelinin olayı nasıl gizlemeye çalıştığı ve neden bulunamaması için çaba harcadığı araştırılmaya devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Minik Narin cinayetinin aydınlatılmasına engel olmak için neler yapıldı?
KAYNAK: ensonhaber

Diyarbakır'da yaşanan Narin Güran cinayetinin soruşturma süreci devam ediyor.

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

TUTUKLU SAYISI 11 OLDU

Soruşturma kapsamında tutuklu amca Salim Güran'ın işçisi olan ve daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan 15 yaşındaki Ramazan A. yeniden tutuklandı.

İfadeler doğrultusunda yeniden tutuklanan Ramazan A. ile birlikte tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

Soruşturma kapsamında mahalleden 2 kişi daha gözaltına alınırken Ramazan A.'nın tutuklama gerekçesi mahkeme tutanaklarına yansıdı.

NARİN BULUNMASIN DİYE HER YOLU DENEDİLER

Tutanaklarda, olayın patlak verdiği günden itibaren, Nerin'in bulunmaması için tezgahlanan birçok oyun dikkat çekti.

Narin'in bulunmaması için yalan ihbarlar yapılırken, yangın çıkartılması, Narin'in terliklerinin bölgeye bırakılması gibi olayların yer aldığı tutanakta şu ifadeler kullanıldı:

SUNİ İHBARLAR

"Suça sürüklenen çocuk R.A'nın üzerine atılı 'Çocuğu Kasten Öldürmek' suçunu işlediğine dair, 21 Ağustos 2024 günü kaybolan maktul Narin Güran'ı bulmak için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının bir kısım şahısların hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarıyla ve dikkat dağıtıcı eylemleriyle akamete uğratılmaya çalışıldığı...

TERLİK İHBARI

...buna göre dosyadaki JASAT tutanağına göre, 'Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, iki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu...

YANLIŞ İFADELERLE YÖNLENDİRMELER

...yanlış ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bu gibi eylemlerle jandarma personelinin Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı, bu eylemlerin bir kısmının Güran ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldığı,

İFADELERDE ÇELİŞKİ

Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin 13 Eylül 2024 tarihli kararıyla bir kısım şüphelilerin tutuklanmasına karar verildiği, R.A'nın şüpheli Salim Güran'ın tarlada olduğu saatlerle alakalı beyanlarının dosyadaki HTS kayıtlarıyla, diğer şüpheli beyanlarıyla ve dahi şüpheli Salim Güran'ın kendi beyanlarıyla çeliştiği, soruşturmanın henüz tamamlanmadığı, taraflar üzerinde baskı kurulma ihtimalinin eldeki dosya bakımından somut olarak varlığı ve dosyadaki diğer tüm belgeler birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, 1982 Anayasası'nın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK'nın 100/1 maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu, müsnet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, müsnet suçun CMK 100/3 maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu, delilerin tamamen toplanmamış olması, verilmesi beklenen cezaya göre R.A'nın kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğuna dair kanaat ve tutuklama tedbirinin ölçülü olması, bu safhada adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından R.A'nın CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verildi.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 gün önce
Organize Olarak cinayeti işleyenleri korumak için kimler varsa bu köyden sürgün edilmeli ki bu doğrultuda geniş topluluk hâline gelirler ise aralarına başka Soydan insanlar olmalı ki bu işleri organize etmek zorlaşır olsun değil mi
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Yasin Suresi (Yasin-i Şerif) Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Yasin Suresi (Yasin-i Şerif) Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı