Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah bulunduran ve sosyal medyada silah teşhir eden kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alınırken, ele geçirilen silah ve mühimmat dikkat çekti.
Bodrum’dan Marmaris’e Kapsamlı Operasyon
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bodrum, Milas, Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Marmaris ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı.
Silah ve Kaçak Ürünler Ele Geçirildi
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda:
- 9 ruhsatsız tabanca,
- 2 kurusıkı tabanca,
- 1 pompalı tüfek,
- 1 yivsiz av tüfeği,
- 8 tabanca şarjörü,
- 1299 tabanca fişeği,
- 16 kurusıkı tabanca fişeği,
- 20 tüfek kartuşu,
- 320 paket gümrük kaçağı sigara,
- 6 litre gümrük kaçağı alkol ele geçirildi.
Bir Şüpheli Tutuklandı
Operasyonun ardından gözaltına alınan 14 kişiden 3’ü adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan biri tutuklanırken, diğer iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yakalanan diğer 11 şüpheli hakkında ise adli işlem başlatıldı.
Emniyet yetkilileri, ruhsatsız silah ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında denetimlerin devam edeceğini belirtti.