07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Mustafa Pehlivanoğlu şehadetinin yıl dönümünde unutulmadı!

Mustafa Pehlivanoğlu şehadetinin yıl dönümünde unutulmadı!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, gençliğinin baharında şehadete yürüyen, davasında hiçbir zaman vazgeçmeyen Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmetle andı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mustafa Pehlivanoğlu şehadetinin yıl dönümünde unutulmadı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, Mustafa Pehlivanoğlu ile ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki; Mustafalar ölür, Allah davası ölmez, Milliyetçilik yaşar.”

Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nu şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz."

Mustafa Pehlivanoğlu kimdir?

Mustafa Pehlivanoğlu, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra idam edilen ilk ülkücüydü. Tutuklandıktan sonra işkence ile ifade verdiğini söylemesine rağmen o dönemde idama mahkum edilmişti.

Ailesi, oğullarının idam edildiğini ziyarete geldiklerinde öğrenmişlerdi. Mustafa Pehlivanoğlu, ailesine bıraktığı mektupta ise "Mustafalar ölür Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar." demişti.

1978 yılının Ağustos ayında, Ankara'nın Balgat Semti'nde bir kahvehane taranması ardından beş kişi hayatını kaybetti. Olay ertesi gün sol gazeteler tarafından "Ülkücülerin Ankara'da gerçekleştirdiği katliam" olarak adlandırdı.

Saldırının hemen ardından, İsa Armağan ve Mustafa Pehlivanoğlu, yakalanarak cezaevine konuldu. Suçsuz oldukları söylenmesine rağmen yargılandılar ve Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde 18 Ekim 1979'da idam cezasına çarptırıldılar. Cezaları, 16 Temmuz 1980'de Askeri Yargıtay tarafından onandı.

2 yıl kadar hapis yatan Mustafa Pehlivanoğlu ile aynı davadan yargılanan İsa Armağan, yatmakta oldukları ve çok sıkı korunan Mamak Askerî Cezaevi'nden kaçtılar.

Kütahya'da saklandıkları bağ evinde yakalanarak tekrar cezaevine kondular. 7 Ekim 1980 senesinde idamı onaylanan Pehlivanoğlu, 7 Ekim'de henüz 22 yaşındayken idam edildi.

Mustafa Pehlivanoğlu gibi davasına sahip çıktığı için 12 Eylül mahkemelerinin kararlarıyla idam edilen ülkücülere dair daha fazla ayrıntıya bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Taytak: 1 senedir Gazze’de insanlık suçu işlenmektedir!

MHP’li Taytak: 1 senedir Gazze’de insanlık suçu işlenmektedir!