17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Narin Güran cinayetinde itiraf: "Cesedi çuvalla dereye götürdüm"

Narin Güran cinayetinde itiraf: "Cesedi çuvalla dereye götürdüm"

Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili ilk ifade ortaya çıktı. İtirafçı, cesedi amcanın getirdiğini ve kendisine 200 bin TL teklif edildiğini söyledi. İşte soruşturmaya ilişkin son gelişmeler...

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Narin Güran cinayetinde itiraf: "Cesedi çuvalla dereye götürdüm"
KAYNAK: Sabah

21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra köy yakınındaki bir dere yatağında çuval içinde bulundu. Olayın ardından annesi, babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve otopsi işleminin tamamlandığını duyurdu. 

Son dakika | Narin Güran cinayetinde kan donduran itiraf: Cesedi çuval içinde dereye götürdüm! - 1. Resim

Narin Güran bugün toprağa verilirken ölümüyle ilgili bir itiraf geldi. Cinayetle ilgili kan donduran bir itirafın ardından, jandarma ekipleri itirafçıyla birlikte köyde keşif yaptı.

"Cesedi çuval içinde bana verdi"

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, gözaltına alınan bir kişi, Narin Güran’ın amcasının cesedi çuval içerisinde kendisine verdiğini itiraf etti. Şahıs, "Muhtar (amca) bana cesedi çuval içinde verdi ve dereye götürmemi istedi" dedi.

"Amca 200 bin TL teklif etti"

İtirafçı, Narin’in amcasının cesedi ortadan kaldırmak için kendisine 200 bin TL teklif ettiğini belirtti. Amca, battaniyeye sarılı cesedi göstererek "Bunu yok edeceksin" dedi.

İfade tutanağı

İtirafçı, ifadesinde olay anını detaylı şekilde anlattı. Muhtar Salim Güran'ın arabasıyla yanına geldiğini, battaniyeye sarılı bir insanı göstererek ortadan kaldırmasını istediğini ifade etti. 200 bin TL teklif eden amcanın cesedi çuvala koyarak teslim ettiğini söyledi.

İtirafçının ifadesi şöyle:

"Evimde yemek ve namaz kıldım. Ben saatini tam olarak hatırlamıyorum fakat öğlen saatlerini geçmişti, evimizin şebeke sularını kesik olduğundan dolayı köyümüzün muhtarı Salim Güran'ı aradım, içme suyumuz akmıyor dedim, yaklaşık olarak bir dakika kadar konuşumuzdur. Konuşma esnasında Salim Güran bana 'ben arıza için yetkilileri ararım' dedi. Daha sonra aramızda bir konuşma olmadı. Benim evim ve muhtar Salim Güran'ın evi yaklaşık 80-100 metre mesafe vardır. Ben evden kendi araçla çıktım, sonra arkamdan araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm.

Tam olarak bu yer mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana Salim Güran korna ve selektör yaptı. Ben de bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran aracından inerek benim aracıma doğru geldi. Ben de araçtan indim ve Salim Güran bana eliyle göstermek suretiyle ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette yatan bir insanın olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim. Bu esnada Salim Güran bana 'Aileni iyi düşün, sana 200 bin TL para veririm' dedi. Bu esnada etrafımızda kimse yoktu. Bana aracında torba var mı dedi, ben de aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim Güran'a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içine birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı bir küçük çanta vardı. Çocuğu torbaya koyduğumuz esnada sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde kızarıklık vardı. İşlerimi halledip aramalara katıldım. Bana neden öldürdüğünden ya da kimin öldürdüğünden bahsetmedi ama kendisi öldürmese bana neden getirip cesedi ortadan kaldır dedi"

SORU: SALİM GÜRAN, NARİN'İ NEDEN ÖLDÜRDÜ?
"Bana neden öldürdüğünden veya kendisinin öldürdüğünden bahsetmedi ancak kendisi öldürmedi ise bana neden getirip cesedi kaldır desin"

SORU: ARABADA BAŞKA BİRİ VAR MIYDI?
"Olayı ikimizden başka birinin bildiğini düşünmüyorum faka Salim'in arabasının arka kısmında biri var ise bir de o görmüştür. Fakat söylediğim gibi ben arabanını arka koltuğunda birisinin olup olmadığını bilmiyorum"

Narin’i taşıyan araç görüntüde

Jandarma, Narin Güran’ı taşıyan amcanın aracı dışında başka bir aracın da cinayetin örtbas edilmesinde kullanıldığını tespit etti. 

Son dakika | Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı: İtirafçının tam ifadesi ortaya çıktı - 2. Resim

YAYIN YASAĞI KALKTI

Ayrıca olayla ilgili yayın yasağının kaldırıldığı duyuruldu.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmi internet sitemizde yayımlanmıştır” dedi.

Savcı tutanağı

Savcılık tarafından hazırlanan otopsi tutanağına göre, cesette ciddi çürüme belirtileri olduğu, ölüm nedeninin ise ileri moleküler ve genetik incelemeler sonrası netleşeceği belirtildi. Tutanakta ayrıca cesette kesici alet veya ateşli silah yarası olmadığı vurgulandı.

Tutanakta şunlar yer aldı:

  • Moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı,
  • İstismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, 
  • Toplamda 91 adet örnek alındığı
  • Sol bacak diz kapağından itibaren kopma olduğu,
  • Narin'in içinde bulunduğu çuvalda muhtemel kaval kemiği olduğu değerlendirilen kemiğin bulunduğu
  • Diğer kemik numuneleriyle birlikte İstanbul Adli Tıp'a gönderildiği
  • Cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmadığı
  • Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği
  • Çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin beyanda bulunulamayacağı
  • Kesin ölüm nedeninin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Daire'since yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar
  • İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tıp heyetince belirtilmiştir


Ön Otopsi Raporu: Boğma İzi ve 15 Gün Suda Kalma

Adli Tıp Kurumu'na getirilen Narin Güran’ın cesedi üzerinde yapılan incelemelerde, boynunda boğma izine rastlandı ve cesedin 15 gün boyunca suda kaldığı tespit edildi. Ayrıca ayağında kırık olduğu ve cesedin yer değiştirildiğine dair izlerin yüksek olduğu belirtildi.

Son dakika | Narin Güran cinayetinde kan donduran itiraf: Cesedi çuval içinde dereye götürdüm! - 3. Resim

Amcanın Otomobili Yeniden İnceleniyor

Tutuklanan amca Salim Güran’a ait otomobil, Narin’e ait DNA bulgularının tespit edilmesinin ardından jandarma tarafından yeniden incelemeye alındı.

Mesajlar Silindi: Meta’dan Veriler Talep Edildi

Amca Salim Güran’ın olay sonrası tüm mesajlaşma ve arama kayıtlarını sildiği ortaya çıktı. Bu durumun ardından yetkililer Meta’dan verilerin talep edildiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’de kriz bitmiyor! 52. madde gerilimi

CHP’de kriz bitmiyor! 52. madde gerilimi