18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem NARKOTİK'ten İspanya'da dev operasyon: Uyuşturucu karteli çökertildi

NARKOTİK'ten İspanya'da dev operasyon: Uyuşturucu karteli çökertildi

Türk, İspanyol ve Fransız polis ekipleri, İspanya'da gerçekleştirilen Argay Operasyonu'yla kırmızı bültenle aranan Kerim Dağlıoğlu'nun liderliğini yaptığı uluslararası uyuşturucu kartelini çökertti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NARKOTİK'ten İspanya'da dev operasyon: Uyuşturucu karteli çökertildi
KAYNAK: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının katılımıyla İspanya'da "Argay Operasyonu" gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu operasyon, uluslararası bir uyuşturucu kartelinin çökertilmesini sağladı.

Operasyonun Detayları

Bakan Yerlikaya, ülkemizce kırmızı bültenle aranan ve Emre Karaca ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu'nun yakalandığını bildirdi. Ayrıca, İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı olan toplam 42 örgüt üyesi tutuklandı.

Ele Geçirilenler

Granada, Malaga ve Sevilla'daki ev aramalarında 2 tondan fazla uyuşturucu madde, çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi. Operasyonun çalışmaları yaklaşık 9 aydır devam ediyordu ve 11 Haziran'da başladı. Operasyona Fransız, İspanya Guardia Civil ve Türk Emniyetinden 400'den fazla polis katıldı.

Uluslararası İşbirliği

Yerlikaya, "Europol'ün destek verdiği soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri, zehir tacirlerine karşı omuz omuza çalıştı. Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil, uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız." dedi.

Tebrik ve Kararlılık

Bakan Yerlikaya, açıklamasında Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nı ve kahraman polisleri tebrik ederek, "Aziz milletimiz müsterih olsun, zehir tacirlerine dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar nefes aldırmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araba sahibi olmak isteyenler dikkat! GSR düzenlemesi ertelendi...

Araba sahibi olmak isteyenler dikkat! GSR düzenlemesi ertelendi...