Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul’dan Nevşehir’e kargo yoluyla uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda operasyon için düğmeye basıldı. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Nevşehir, İstanbul ve Bolu'da belirlenen 23 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Narkotik Köpekleriyle Arama: Kilolarca Uyuşturucu Ele Geçirildi
Operasyon sırasında narkotik dedektör köpeklerinin de desteğiyle zanlıların ev ve araçlarında detaylı aramalar yapıldı. Aramalarda 1 kilo 200 gram kokain, 400 gram sentetik uyuşturucu ve 93 gram esrar ele geçirildi. Kargo şirketine uyuşturucuyu teslim eden Ş.K. ve Y.Ç. ile birlikte toplam 26 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler Nevşehir'e Getirildi
Operasyon kapsamında yakalanan şahıslar, işlemleri için Nevşehir’e getirildi. Emniyetteki sorguları devam eden şüphelilerin bağlantıları da detaylı bir şekilde araştırılıyor.
Uyuşturucu Sevkiyatı Kripto Para ile Fonlanmış
Polisin 3 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucunda şüphelilerin sadece Nevşehir’e değil, Denizli, Çorum, Erzincan, Antalya ve Balıkesir gibi illere de aynı yöntemle uyuşturucu sevk ettikleri belirlendi. Ayrıca, sevkiyat karşılığında alınan ödemelerin izlenmesi zor olan kripto varlıklar üzerinden gerçekleştirildiği tespit edildi.
Yetkililer, soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiğini ve örgütün diğer bağlantılarının da ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.