20 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu

O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu

O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 1
Birleşmiş Milletler raporuna göre Dünya’nın en fakir 3. ülkesi konumunda bulunan Orta Afrika ülkesi Çad’a geçtiğimiz yıllarda ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onuruna, ülkenin en işlek caddesinin ismi “İstanbul” olarak değiştirildi. ABD büyükelçiliğinin bulunduğu cadde üzerinde birçok ülkeye karayolu ile ulaşım sağlanması adına otobüs terminalleri de bulunuyor.
O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 2
Cadde üzerinde ayrıca İstanbul adının verildiği bir eczanenin olduğunu dile getiren ve daha önce Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Hukuku’nda yüksek lisans yapan ve Çad Maarif Vakfı temsilciliğini üstelenen Brahim Mahamat Saleh Chekhadine, “Gördüğünüz gibi şu anda İstanbul Caddesi’ndeyiz. Burası Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018-2019 yıllarında Çad’a geldiğinde bu isim onun onuruna koyuldu. Erdoğan Türkiye’ye dönünce büyükelçilik bu caddenin açılışını gerçekleştirdi. Türklere burada yardımsever olarak bakıyorlar. Türkiye’den buraya kadar kurban için geliyorlar. Kurban dağıtımı yapıyorlar. Yetimhaneler vesaire gibi birçok konuda yardımcı oluyorlar Türkler. Türkiye ile Çad’ın ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 3
Kurban Bayramı sebebi ile Düzce, Kayseri, Konya ve Ankara’dan bölgeye giden yardımseverlerin dikkatini çeken eczane çalışanları ise ilk defa Türklerin kendilerini ziyaret ettiklerini, bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.
O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 4
O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 5
O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 6
O ülkenin en büyük caddesinin adı İstanbul oldu 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaptığı hamleyle büyük alkış aldı

Yaptığı hamleyle büyük alkış aldı