21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! 1
İnhan Danerk kimdir, kaç yaşında öldü? Oyuncu İlhan Daner'in vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran şarkıcı Betül Demir paylaşımında, İlhan Daner, ne şanslıyım ki senin gibi bir çınarla aynı sahnede oynadım. Bazen kuliste endişeyle seni izlerdim. Hasta olduğunda ama sahneye adım attığın anda delikanlılara taş çıkarırdın. Seni uğurlamak çok zor olacak İlhan hocam, Ayşen'e sarıl benim yerime de ifadelerini kullandı.
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! 2
u003cbu003eİLHAN DANER KİMDİR?u003c/bu003eİlhan Daner 30 Aralık 1938 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Oyunculuğa tiyatro ile adım attı. Sinema oyunculuğuna 1957 yılında Mahşere Kadar filminde oynayarak başlamıştır. Konservatuvar mezunudur.u0026nbsp;
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! 3
Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanısıra; senaristlik ve yönetmenlik de yapmış olan İlhan Daner, “Seninle Bir Sonbahar” isimli bir de 45’liği bulunmaktadır.
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! 4
“Bizim Mahalle” dizisinde “Hayri Bey” ve “Sizin Dersane” dizisinde “Ferit” tiplemeleri ile televizyon izleyicilerinin de beğenisini kazanmıştır.
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! 5
Komedi ağırlıklı sinema filmlerinde rol alan Daner, 1976 yılı yapımı olan Lüküs Hayat sinema filminin senaristliğini yaptı.
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! 6
u003cbu003eİLHAN DANER MİRAY DANER AKRABA MI?u003c/bu003eMiray Daner, Figen Dilgin’in kızıdır. Ünlü Türk sinema oyuncusu İlhan Daner ise Miray Daner’in dedesinin kardeşidir. Miray Daner, Aras Bulut İynemli'nin de kuzeni olur.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kripto paradan kar vaadi ile 1 milyon TL'lik vurgun!

Kripto paradan kar vaadi ile 1 milyon TL'lik vurgun!